Revista d'Anàlisi Plural

Las campañas de equilibrio de género han de ser grandes

0

Les dones tan sols representen el 30% de les professions STEM i la seva absència es fa més pronunciada en els rangs més alts. Moltes organitzacions han pres mesures per abordar aquesta qüestió amb quotes de contractació de nivell d’entrada i formació sobre biaixos inconscients. Però, lamentablement, el que passa sovint és que les organitzacions deixen, inadvertidament, les dones atrapades en nivells més baixos i dirigides cap a rols de suport, amb normes i processos esbiaixats que impedeixen que ingressin en nivells més alts.

zoe kinias. Professora de Comportament Organitzacional d’INSEAD i directora acadèmica d’INSEAD’s Gender Initiative.


Els enfocaments parcials de l’equilibri de gènere són insuficients per abordar el que és una xarxa sistèmica de desafiaments. El meu treball suggereix que un enfocament integral és més efectiu.

L’any passat, per commemorar el 50 aniversari del primer grau d’MBA d’INSEAD atorgat a les dones, l’escola va llançar una ambiciosa demostració de compromís amb l’equilibri de gènere. Anomenada IW50 (INSEAD Women 50), la nostra campanya va girar entorn de tres pilars principals:

• Comprometre els homes en l’esforç de canvi. IW50 va convidar explícitament a homes a la campanya, la qual cosa indica que la seva participació va ser benvinguda i necessària. Una de les formes com es va fer va ser llançar un programa “Manbassador”, on els estudiants i professors dels tres campus es van comprometre a millorar la igualtat de gènere en els seus entorns.

Celebrar les dones. Ressaltar els èxits de dones distingides en la comunitat pot proporcionar models de rols visibles i relacionables per a les dones, així com ampliar la visió dels homes sobre l’aspecte d’un líder.

Mantenir discussions franques i obertes. Crear una plataforma i dades per a identificar i cridar l’atenció sobre les dificultats desproporcionades que impedeixen el progrés professional de les dones ajuda les organitzacions a adaptar el seu propi enfocament per desenvolupar l’equilibri de gènere.

En enquestar els estudiants d’MBA abans i al final de l’any holístic de la campanya, vam descobrir que tant ells com elles van presentar un major sentiment de pertinença i un major grau de benestar durant l’IW50 en comparació amb els estudiants d’abans de la campanya. També tenien més probabilitats de recomanar INSEAD als possibles candidats d’ambdós sexes durant la campanya més que abans.

Això ens ha animat a fer créixer la iniciativa de diverses maneres, inclosa la integració sistemàtica de models de rols de dones en els materials centrals i electius d’MBA i el suport addicional als clubs d’estudiants Manbassadors i Women in Business.

La nostra experiència és clara: incloure i celebrar de manera sistemàtica i holística les dones pot traduir-se en un ambient més atractiu i productiu per a tothom.

Enviar Comentari