Revista d'Anàlisi Plural

Com mantenir-se en l’onada de la innovació?

0

La digitalització s’ha vist accelerada recentment arran de la pandèmia en tots els sectors. Segons l’informe CEO Outlook 2020: COVID-19, un 80% dels CEO asseguren que la transformació del seu model operatiu s’ha accelerat arran de la pandèmia; a més, 8 de cada 10 organitzacions han accelerat alguns programes de transformació digital, segons l’estudi Global Digital Transformation Index 2020.

Malin Svensson. Event Managing Director de DES | Digital Enterprise Show.


Ara bé, aquest avenç en la innovació del nostre teixit empresarial no ha de quedar només en un apressament en un moment puntual, sinó que ha de convertir-se en un procés continu i constant dins de les empreses.

La innovació no només ha de formar part de la cultura organitzativa de les empreses, sinó que també ha de convertir-se en el motor que les impulsi a seguir millorant i a transformar-se. Però per aconseguir que la innovació i la transformació digital formin part de l’ADN de les nostres empreses, tant grans corporacions com pimes, són necessàries polítiques públiques que donin suport i facilitin la inversió en noves tecnologies. No hi ha dubte que la col·laboració publicoprivada és essencial per impulsar la modernització i la transformació digital de les indústries, agilitzant els processos empresarials per millorar i créixer de forma sostenible.

Les oportunitats i els beneficis mutus que emergeixen d’aquestes col·laboracions i de les sinergies dins i entre ecosistemes, per exemple, entre startups i grans corporacions, són immenses. És per això pel que hem de facilitar i crear ponts entre diferents actors, assegurant una cultura de la innovació dins de les organitzacions.

És imprescindible un lideratge innovador que permeti seguir apostant per la necessària transformació digital i així millorar la competitivitat, la productivitat i la sostenibilitat.
DES | Digital Enterprise Show és una clara plataforma que facilita la transformació digital i dona suport als teixits empresarials en el seu camí cap a la innovació contínua. Volem ser el pont entre tecnologia, entitats públiques i empreses. Perquè només si treballem tots junts, aconseguirem mantenir-nos en l’onada de la innovació.

Malin Svensson és coautora de Lo que aprendimos durante el confinamiento.

Enviar Comentari