Revista d'Anàlisi Plural

Biblioteca Empresarial: La revolució del sector plural

0
Henry Mintzberg
Henry Mintzberg

Caiguda del mur de Berlín, desenllaç de la Guerra Freda i fi del comunisme. Tothom recorda el 9 de novembre de 1989, sobretot Henry Mintzberg, un dels grans especialistes del management que durant aquella època ja sospitava quina seria la conseqüència més negativa del triomf del capitalisme: el desequilibri social a la societat contemporània. Després de dues dècades, l’escriptor reafirma la seva tesi amb un nou llibre en el qual explica com, en poc temps, hem passat de conviure en una societat de mercat a fer-ho en una societat de corporacions que prioritza els interessos de les empreses per sobre els interessos de les persones. Això sí, Mintzberg planteja l’arrel del problema, però també una solució. Per a ell l’alternativa consistiria en “donar pas a una revolució social radical on els governs rebessin missatges més clars dels ciutadans i les grans corporacions abandonessin la cega justificació de la seva existència, basada únicament en l’ànim de lucre dels accionistes.”

Qui té la darrera paraula?
Malgrat que sovint ens facin creure que hi ha dos sectors, el públic i el privat, Mintzberg demana un major protagonisme del sector plural, format per la societat civil en conjunt. L’autor voldria que aquest sector tingués la darrera paraula i agafés les regnes dels moviments i de les iniciatives socials d’una vegada per totes, per tal d’acabar amb la política de pèndul entre esquerres i dretes, l’urpa invisible dels lobbies i l’explotació dels recursos mundials.

mon-empresarial-003-sociedad-corporacionesL’enfant terrible del management

Considerat un dels 10 millors acadèmics de la història del management i un referent mundial en temes de direcció d’empreses, a Henry Mintzberg (Montreal, Canadà, 1939) no li agraden ni George W. Bush ni l’enorme poder que exerceixen les grans corporacions sobre els ciutadans. Tampoc no és un gran seguidor de prestigioses escoles de negocis de la talla de Harvard o Wharton, ni dels MBAs, als quals va dedicar un llibre sencer l’any 2005, Managers not MBAs, perquè per a ell l’única forma d’aprendre a gestionar una empresa és practicant. No obstant la seva rebel·lia i sentit crític, Mintzberg és un apassionat del compromís social, aquell que persegueix un objectiu molt clar: fer més digna la vida de totes les persones.

Pàgines: 192
ISBN: 978-84-943742-2-7
Editorial: Libros de Cabecera

 

Enviar Comentari