Revista d'Anàlisi Plural

Biblioteca Empresarial: Desmuntant arguments

0
Carlos Rodríguez Braun
Carlos Rodríguez Braun

Analista de l’actualitat i detector fulminant d’incoherències, l’economista argentí Carlos Rodríguez Braun sacseja la consciència dels seus lectors i els deixa molt poc marge per a l’esbarjo mental amb els seus llibres sobre les perles que altres deixen anar constantment a través dels mitjans de comunicació. De la seva tria no se’n salva ningú, incloent-hi polítics de dretes i esquerres, intel·lectuals i personatges de tota mena vinculats a l’esfera pública. Com si d’un especialista forense es tractés, l’escriptor fa una dissecció dels arguments de les seves víctimes amb ganes, humor i molta ironia perquè les seves incongruències i contradiccions surtin a la llum. Els aplaudiments i les lloances només van a favor d’aquells que protegeixen els drets i llibertats individuals a la societat civil, i es nota.

DE LA COluMNA AL LLIBRE
Paritat de sexes, serveis socials, impostos, subvencions, quotes, regulacions, crims contra la humanitat i, sobretot, crisi. Aquests i altres temes protagonitzen els articles que recull aquest tercer volum de Tonterías económicas, prèviament publicats a la secció homònima que Rodríguez Braun ocupa des de fa més de 15 anys al diari en línia Libertad Digital. Per a l’economista, els grans estafadors són els que asseguren que el patiment dels ciutadans és la conseqüència de l’excés de llibertat que han tingut, argument que els autoritza a l’hora de potenciar les polítiques intervencionistes, la regulació, el control i la persecució dels empresaris i treballadors, subjectes que són, en definitiva, els creadors de riquesa.

mon-empresarial-003-tonterias-economicasPolíticament incorrecte

Carlos Rodríguez Braun va néixer a Buenos Aires (Argentina) fa 66 anys, i és Doctor en Ciències Econòmiques i Catedràtic d’Història del Pensament Econòmic per la Universitat Complutense de Madrid. Tot i això, la seva debilitat més evident és la divulgació de l’economia a través d’articles acadèmics -publicats a revistes com The American Journal of Economics and Sociology o Journal des Économistes et des Études Humaines-, de més de 20 llibres entre els quals hi figuren Grandes economistas (2007) i Economía de los no economistas (2011), i de peces periodístiques a La Razón, Expansión, Actualidad Económica i Libertad Digital. Rodríguez Braun també pertany a l’Acadèmia Nacional de Ciències Econòmiques de l’Argentina.

Pàgines: 248
ISBN: 9788483568064
Editorial: LID Editorial (Acción Empresarial)

Enviar Comentari