Revista d'Anàlisi Plural

Barcelona acull el debat anual sobre les TIC

0

XIII Diada de les Telecomunicacions de Catalunya

Una tecnologia al servei de les persones. Aquest va ser el focus sobre el qual va pivotar la XIII Diada de les Telecomunicacions a Catalunya organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) el passat 30 de setembre al CosmoCaixa. Durant la jornada, que va comptar amb la presència més de 1.400 professionals i el catedràtic d’economia Santiago Niño Becerra com a ponent inaugural, es van entregar els Premis a l’Excel·lència.
El catedràtic d’economia Santiago Niño-Becerra, i el president del Consell Assessor del COETTC, Joan Giró.
El catedràtic d’economia Santiago Niño-Becerra, i el president del Consell Assessor del COETTC, Joan Giró.     / COETTC.

REDACCIÓ

Sota el títol “Cap a una nova era digital: la tecnologia al servei de les persones”, el passat 30 de setembre es va celebrar al CosmoCaixa la 13a edició la Diada de les Telecomunicacions a Catalunya. Organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), aquesta jornada considerada de referència per al sector va comptar amb el catedràtic d’economia Santiago Niño Becerra com a encarregat d’engegar el debat inaugural. A la trobada, marcada enguany per la potenciació de l’espai networking i l’emprenedoria, també van assistir-hi el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; el ministre conseller d’Assumptes Polítics de l’Ambaixada d’Israel, Oren Bar-El; el conseller de la Comisión Nacional de Mercados y Competencia (CNMC); Josep Maria Guinart, i Ferran Amago, degà del Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC).

Santiago Niño Becerra va engegar el debat inaugural d’una edició marcada per la potenciació de l’espai networking i l’emprenedoria

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig; el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró; el president de PIMEC, Josep González; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Lopaccher; i el degà del COETTC, Ferran Amago, van ser presents en l’acte de lliurament dels Premis a l’Excel·lència. Aquests guardons s’artorguen anualment a diversos organismes –empreses, institucions i mitjans de comunicació- que han dedicat especial atenció al sector de les telecomunicacions o dut a terme una innovació tecnològica.

Everis, Grup Unireg i ICS
Enguany, el COETTC va reconèixer la tasca de la consultora multinacional Everis i de l’empresa d’e-learning, Grupo Unireg en la categoria “Empresarial”, mentre que la labor de l’Institut Català de la Salut va merèixer el premi a la “innovació Tecnològica”. Per últim, el diari ARA, el portal Vilaweb, el programa de TV3, Generació digital, i l’emissora de ràdio Onda Cero van rebre els guardons relacionats amb la comunicació “pel seu esforç divulgador de les TIC”.
Considerat un esdeveniment clau a l’agenda de les TIC, l’acte va aconseguir un nou rècord d’assistència amb més de 1.400 professionals inscrits.

  Els temes estrella de la trobada
Premis i conferència inicial a banda, un dels atractius anuals d’aquesta Diada són les taules rodones, on professionals de renom discuteixen obertament sobre temes d’actualitat vinculats al sector. Aquest cop, els assistents van poder debatre sobre el futur de les tecnologies mòbils per perfeccionar la salut; les TIC com a eina de cohesió social, la globalització, el repte de la formació continuada a les pimes, les ciutats intel·ligents, el desplegament d’infraestructures tecnològiques, la gestió de l’administració pública del demà, la privacitat de la informació, la revolució de la indústria dels videojocs a l’hora de generar diners i ocupació, i les estratègies personals que funcionen per fer front a la crisi.

Els comentaris estan tancats.