Revista d'Anàlisi Plural

Claus per a la gestió dels recursos humans

0

Global Trends in HR

 

Aedipe Catalunya, Advantage Consultores, Recursos Humanos Press i Career Partners International van celebrar, el passat 3 d’octubre al Palau de la Música de Barcelona, la I Conferència Internacional de Recursos Humans. Hi van participar responsables de recursos humans d’empreses de referència com Google, Microsoft, Desigual i Codorniu, entre d’altres.
Sylvia Taudien, directora general d’Advantage Consultores: “Les empreses esperen dels seus treballadors que dominin anglès i estiguin oberts a la mobilitat geogràfica.”
Sylvia Taudien, directora general d’Advantage Consultores: “Les empreses esperen dels seus treballadors que dominin anglès i estiguin oberts a la mobilitat geogràfica.”     / CEDIDA.

Mònica Daluz

Sota el títol Global Trends in HR, els ponents convidats van analitzar, davant més de 250 consellers delegats i directius de RH, les tendències actuals en la gestió dels recursos humans del mercat internacional, amb l’objectiu de predir les necessitats de les empreses en matèria de gestió de persones, així com les competències claus dels candidats, en un nou mercat laboral on la flexibilitat ja no és una opció, sinó un fet consumat. Les conclusions pronostiquen que la competitivitat i l’èxit de les empreses vindran determinats per la manera com aquestes afrontin les necessitats que tindran en matèria de recursos humans.

Establir programes de «mentoring» i de «coaching», crear un entorn de transmissió del coneixement i proporcionar eines tecnològiques i espais confortables constitueixen una motivació extra per atraure i conservar el talent

Més de 250 directius van acudir a la I Conferència Internacional de Recursos Humans.
Més de 250 directius van acudir a la I Conferència Internacional de Recursos Humans.     / CEDIDA.

La idea més assenyalada pels experts com a element fonamental que cal treballar a les organitzacions per focalitzar-se cap a l’excel·lència és el diàleg, que esdevé eina bàsica en la gestió dels recursos humans. Explicar cap a on va l’organització, mostrar les expectatives de desenvolupament de la carrera professional, establir programes de mentoring i de coaching, crear un entorn de transmissió del coneixement i proporcionar eines tecnològiques i espais confortables constitueixen una motivació extra per atraure i conservar el talent. Tal com va afirmar la representant de Google, Mireia Vidal, “el talent és el combustible de la innovació”.
També hi va haver una reflexió sobre els alts índex d’atur juvenil a la Unió Europea i es van posar damunt la taula algunes dades: un 25% dels joves europeus estan aturats i tampoc no estudien. Al respecte Sylvia Taudien, directora general d’Advantage Consultores, va ser contundent: “Som responsables de la societat que deixem als nostres fills. Hem de fer alguna cosa amb aquesta situació; no és sostenible.”

Els comentaris estan tancats.