Revista d'Anàlisi Plural

Entrevista a François-Xavier Lacroix. Director general de Aguas Danone.

0

Apostem per l’economia circular des del disseny i la fabricació de nous envasos per donar-los una segona vida

 

Quina és la posició d’Aguas Danone al mercat espanyol i quines estratègies han utilitzat per aconseguir-la?
Aguas Danone és l’única companyia que guanya quota de mercat i seguim creixent i reforçant quant al lideratge en la categoria. En els últims cinc anys, en concret, hem tingut un creixement mitjà en valor del 6,5%.

Com a motor de la categoria esperem aconseguir de nou un creixement superior a les altres categories gràcies a la nostra constant innovació en formats i sabors i a la nostra aposta per la hidratació saludable i sostenible.

La clau resideix en l’aposta de la companyia per promoure hàbits d’hidratació saludables, sobretot entre els més petits, i a tenir un portfoli que ofereixi experiències superiors de consum, tant a la llar com fora d’aquesta.

A Aguas Danone innovem constantment amb aquest propòsit, que és el que ens està demandant la societat en aquests moments, i que és una cosa que està en l’ADN de la nostra companyia. Una innovació que també s’aplica a l’hora de promoure iniciatives i projectes destinats a potenciar l’economia circular i limitar l’impacte ambiental com el llançament de la nostra ampolla 100% de plàstic reciclat a l’agost.

Com ha evolucionat el seu sector i el perfil del seu target en els últims anys? Creu que el consumidor entén ara l’aigua com un element fonamental per a la salut personal i mediambiental?
La tendència actual és que els consumidors reclamen experiències superiors i estan més compromesos. Ja no es tracta només del producte, sinó també de la història que aquest té al darrere. Per adaptar-s’hi cal innovar, buscar la diferència, i per això acudim a disciplines com el disseny, el màrqueting o la comunicació, que estan interconnectades perquè treballen precisament per oferir al consumidor experiències de consum superiors, sigui quin sigui el producte. El llançament de la nostra nova ampolla de vidre és un exemple d’això.

La innovació també passa per oferir formats que s’adaptin als diferents moments de consum. Al cap i a la fi, volem que els consumidors comptin amb opcions per a hidratar-se de manera saludable, sempre amb el nostre compromís de qualitat, amb un bon disseny, mantenint la funcionalitat i la sofisticació de l’experiència.

“Som el quart país d’Europa pel que fa a consum d’aigua mineral natural, i això vol dir que encara ens queda molt marge de creixement per arribar als nivells d’Alemanya, líder en el segment.

Quines tendències marcaran el consum d’aigües en 2018?
La clau resideix en com les marques s’adapten a aquestes noves demandes del consumidor, cada vegada més exigent. Per això les tendències se centraran en els formats adaptats per a cada públic i cada moment; en la innovació sostenible per oferir l’accés a una hidratació saludable, però respectant el medi ambient, i no com una tendència, sinó una necessitat per part de la societat. Som el quart país d’Europa pel que fa a consum d’aigua mineral natural, i això vol dir que encara ens queda molt marge de creixement per arribar als nivells d’Alemanya, líder en el segment.

Quins seran els reptes d’Aguas Danone per als propers 5 anys?
Si ens referim als reptes més econòmics, el nostre objectiu és seguir sent el motor de la categoria i seguir creixent sempre tenint en ment la innovació per fer front a les demandes dels nostres consumidors.

D’altra banda, seguir treballant en la nostra política ‘One planet, One Health’, amb productes, formats i propostes que es mimetitzen amb aquesta filosofia. Aquest 2018 està sent un any important perquè ha suposat el llançament de la nostra nova ampolla de vidre per a Font Vella, i el de l’ampolla de Lanjarón fabricada en un 100% per plàstic reciclat i 100% reciclable.

Entre els reptes, també hi hem d’incloure polítiques en matèria mediambiental que ja hem posat en marxa i que hem d’esforçar-nos per reforçar. El 2015, el Grup Danone va anunciar el compromís per a ser empresa 0 emissions en el COP 21 de París. Des del 2008 i fins el 2016, hem reduït un 62% la intensitat de la petjada de carboni i seguim pel bon camí.”

“2018 està sent un any important perquè ha suposat el llançament de la nostra nova ampolla de vidre per a Font Vella, i el de l’ampolla de Lanjarón fabricada en un 100% per plàstic reciclat i 100% reciclable.”

Enviar Comentari