Revista d'Anàlisi Plural

Aprofita les oportunitats del no-coding

0

L’última ruptura tecnològica ja és aquí: el no-coding (o no-code, literalment “sense codi”) permet a qualsevol persona crear apps d’alt nivell connectant entre si funcions lògiques com si fossin peces de mecano. És a dir: sense escriure ni una sola línia de codi.

Sébastien Bauer. Professor de programes d’emprenedoria a TBS Business School a Barcelona, UAB i UIC.


Algunes eines ja són molt conegudes, com les que permeten crear una web responsive acoblant blocs (Google Sites, Strikingly o Squarespace). D’altres, tan simples com potents, connecten entre elles les nostres aplicacions favorites. Zapier o IFTT, per anomenar-ne dues, afegeixen automàticament a la teva base de dades els leads nous que apareixen en cadascuna de les teves xarxes socials i t’avisa mitjançant un correu electrònic.

Finalment, hi ha plataformes que permeten crear apps senceres des de zero i fins a la seva publicació i venda: des de la senzilla i elegant Glide, que transforma qualsevol full de càlcul en una aplicació per a smartphones, fins a la completíssima Bubble. Això sense comptar les plataformes especialitzades en màrqueting, com Mailchimp, o en e-commerce, com Shopify.

La startup Stop-Waste, creada per tres joves emprenedors de Barcelona, és un exemple de com aconseguir les primeres vendes en un mercat nou, en menys de dos mesos i sense pressupost, fent un ús intensiu d’aquestes eines per a: 

  1. Acumular assajos i errors. Van crear molt ràpidament un web d’ecommerce i campanyes de promoció amb les versions gratuïtes de Shopify i Mailchimp, van mesurar els resultats amb Google Analytics i, cada vegada que alguna cosa no funcionava, van fer petits ajustos, fins a trobar la fórmula.
  2. Automatizar tasques: com l’enviament de correus electrònics, el seguiment de reunions i decisions, i la gestió del seu petit estoc i catàleg de productes. Això els va permetre llançar la seva startup alhora que acabaven els seus estudis.

En els anteriors articles d’aquesta sèrie sobre com emprendre en la incertesa remarcava la importància d’escoltar el teu mercat i com es pot testejar la viabilitat d’una idea de negoci. Doncs bé, les eines sense codi permeten fer això de manera precisa i professional, encara que no tinguem coneixements informàtics, sense diners i, fins i tot, amb molt poc temps.
I és que posen a l’abast de qualsevol de nosaltres una potència tecnològica superior a la que es va usar per enviar el primer home a la Lluna. Per la qual cosa, no resulta gaire arriscat vaticinar que la disrupció de la vella empresa industrial se seguirà accelerant.

Enviar Comentari