Revista d'Anàlisi Plural

Reconeixement al talent dels més veterans

0

El debat jove/sènior

 

Saviesa, experiència i responsabilitat. Aquests són els valors que el projecte SER+ vol destacar en relació als empleats més longeus de les organitzacions. Amb voluntat de compromís amb la societat, la iniciativa de la Comissió de RSE d’Aedipe Catalunya s’adreça als aturats de més de 45 anys i compta amb la col·laboració d’institucions i empreses sensibles a la situació del talent sènior.
Acte de presentació del projecte SER+ el passat 1 d’octubre a Barcelona Activa.
Acte de presentació del projecte SER+ el passat 1 d’octubre a Barcelona Activa.     / Edgar Gómez

Mònica Daluz

El projecte neix amb l’objectiu d’impulsar el debat jove/sènior en un moment en què, tal com succeeix a la població en general, a les empreses les plantilles han envellit: “La mitjana d’edat se situa en més de 40 anys –va dir el president de l’associació, Ricard Alfaro, en l’acte de presentació d’aquesta iniciativa el passat dia 1 d’octubre–; a la dècada dels 90 això era impensable”. Per això, des d’Aedipe Catalunya es posa l’èmfasi en la “necessitat d’adaptar les estratègies de RH al target de les nostres companyies, de la mateixa manera com ho fa el món del màrqueting” perquè “el talent ha de ser present a tots els estrats de les nostres organitzacions” i “la direcció de recursos humans de les companyies ha de tenir un compromís amb la societat”.

Alfaro: “La direcció de recursos humans de les companyies ha de tenir un compromís amb la societat”

La iniciativa SER+ respon a aquest objectiu, i per això pretén ajudar a aquelles persones de més de 45 anys en situació d’atur o amb noves inquietuds professionals a descobrir i posar en valor les seves habilitats individuals. Per fer-ho, el projecte aglutina partners procedents de diferents sectors, que assessoren i acompanyen el candidat en el desenvolupament de competències que propiciïn l’èxit, tant en un procés de selecció com en un procés d’autoocupació. Entre aquestes, destaquen: tenir clars els objectius professionals, crear una marca personal, treballar el networking

  L’origen del projecte
El projecte SER+ parteix d’un estudi realitzat per Aedipe l’any passat mitjançant enquestes entre personal directiu que va revelar que l’edat constituïa un factor determinant en la selecció i desvinculació del personal, tot i l’experiència i el talent acumulat pels sèniors.

Els comentaris estan tancats.