Revista d'Anàlisi Plural

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona: “La gent sap que l’economia va per una banda i la política per una altra”

0

Domènec Espadalé i Vergés és la tercera generació de Transports Minguet i un expert en infraestructures. Fa 34 anys que forma part de la Cambra de Girona, quan va encarregar-se de la comissió d’aquest àmbit i, des del 2006, n’és el president i el màxim responsable d’infraestructures del Consell de Cambres. Tot i que no l’espanta la idea d’una Catalunya independent -els números diuen que és viable-, el que no concep és que no es respecti el dret a votar.

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona
Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona.     / CEDIDA.

Text: Josep Lluís Silva


Què hi haurà abans. el desdoblament de l’N-II o el corredor mediterrani?
El govern espanyol s’ha compromès que abans d’acabar l’any començaran les obres per aconseguir l’ample europeu ferroviari de mercaderies. Les obres estan licitades i només manca adjudicar-les. Pel que fa a la carrera, sembla ser que el cordó ferroviari té prioritat. Ara bé, si s’aconseguís desdoblar l’N-II amb el peatge a l’ombra, també podríem tenir solucionat el transport per carretera a curt termini. Per als gironins seria fabulós. Però ara mateix, el corredor es troba en una millor posició que el desdoblament.

Creu que el 2015 o 2016 tindríem enllestides ambdues infraestructures?
Més ens valdria. Ja hi signaria! (Riu). Però no ho veig pas tan fàcil…

“El turisme és el que ens ha salvat de la crisi, juntament amb les exportacions”

La cambra vol fer-se amb la gestió de l’aeroport de Girona, oi?
Estem molt interessats en que ens traspassin la gestió, perquè AENA no és el gestor que necessitem. Ha permès que companyies que només operaven aquí, com Ryanair, s’hagin traslladat a Barcelona. El 2008 l’aeroport de Girona va arribar a acollir cinc milions i mig de passatgers. Gairebé cinc milions més que quan Ryanair va començar a operar l’any 2003.

Quants diners representa gestionar aquesta infraestructura?
Segons un estudi nostre, si ens asseguren quatre milions de passatgers i ens deixen menys personal, podríem obtenir un mínim de 34 milions d’euros de resultat i un màxim de més de 80 milions. També cal tenir en compte que l’aeroport es va construir el 1963 gràcies als 40 milions de pessetes dels hotelers i als terrenys i diners que va donar la diputació. Segons l’estudi que vam presentar al secretari d’estat el novembre, si capitalitzem aquesta quantitat ja seria nostre el 40% de l’aeroport.

La gestió de l’aeroport de Girona és molt estratègica, sobretot de cara al turisme…
És el que ens ha salvat de la crisi, juntament amb les exportacions, El 2011 i 2012 vàrem augmentar un 15% les exportacions. I quant al turisme vam batre rècords.

Quins són els pronòstics per a la pròxima temporada d’estiu?
Les previsions que m’arriben són bones. Tenim un handicap en aquests moments, que és Rússia, tant pel que fa a les exportacions com pel turisme. Amb la crisi d’Ucraïna ha disminuït la freqüència dels turistes russos. Tenim una alta proporció de turisme rus i d’alt poder adquisitiu. Ells i els japonesos són els que gasten més. Si això continua, ens pot perjudicar.

“Fa quatre anys ja vaig dir que no em presentaria més perquè crec en les presidències de 8 anys. Tinc 73 anys i he de donar pas als joves”

Davant d’aquesta amenaça, els empresaris han mirat de buscar altres mercats?
El vicepresident de la cambra està treballant en diferents països. Tenim la sort que National Geographic va situar les nostres platges entre les millors del món. I estratègicament estem molt ben situats. Però no només estic parlant del turisme de sol i platja, sinó del turisme gastronòmic. Un cop més, tenim el primer restaurant del món, un patrimoni cultural i paisatgístic enorme i una zona volcànica que no existeix enlloc més de la península ibèrica.

Vostè creu que una Catalunya independent és econòmicament possible?
Aquest any la Cambra de Barcelona ha presentat un estudi que ho demostra, però no em situo ni a favor ni en contra. Estic d’acord amb el dret a decidir. Que tothom voti lliurement el que vulgui. El que no pot ser és que no es pugui votar. Votar és el primer dret inalienable de la democràcia.

La incertesa que gira al voltant de la consulta no és bona per a l’economia, oi?
No és bona, no, però tampoc no ens ha perjudicat. Les inversions, aquí, se segueixen fent . La gent sap que l’economia va per una banda i la política per una altra. Els italians en saben molt d’això. Ells, sense govern, avançaven igual. Nosaltres també haurem d’adoptar aquesta postura!

El seu mandat acaba el mes de juny…
Sí, però com que s’ha aprovat la llei de cambres, no hi ha temps per convocar eleccions, així que segurament es prorrogarà uns mesos. Però la meva intenció és no tornarme a presentar. Fa quatre anys ja vaig dir que no em presentaria més perquè crec en les presidències de 8 anys. Tinc 73 anys i he de donar pas als joves.

Els comentaris estan tancats.