Revista d'Anàlisi Plural

La fórmula màgica del segle XXI: l’emprenedoria

0

Al segle XIX, l’èxit professional era una qüestió de ser capaç de llegir i escriure. Al segle XX, havies de ser competent en anglès i tenir coneixements d’informàtica. Ara, al segle XXI, allò que importa és la capacitat de pensar i actuar com un empresari.

NIKOLAUS FRANKE. . Director del WU Vienna’s Institute for Entrepreneurship & Innovation i director academic del WU Executive Academy’s Professional MBA Entrepreneurship & Innovation.


Això es deu al fet que mai abans en la història de la humanitat el canvi havia tingut un major impacte en els negocis i la societat que avui dia. El canvi crea espai per a la innovació, i els que no poden adaptar-s’hi, no sobreviuen. La innovació és la clau per competir amb èxit, i per al creixement, el progrés i la prosperitat. Però la innovació no té lloc per si sola. Necessita de persones que sentin passió per fer que succeeixi. Necessiten d’algú que identifiqui les oportunitats per a la innovació, transformi les idees en productes, serveis o models de negoci i les ajudi a tenir èxit en cas d’adversitat.
Aquestes són les tasques d’un empresari, i no poden ser automatitzades. En un moment en què moltes professions estan desapareixent com a resultat de la digitalització, aquells que mostrin capacitats per a la iniciativa empresarial destacaran de la resta.
Per descomptat, els emprenedors no només són necessaris quan es tracta d’iniciar negocis. El canvi també està tenint lloc en les àrees de gestió, en l’administració, la política i la cultura, i això ha de ser considerat com una oportunitat per a la innovació.


És possible aprendre a emprendre? No només es pot, sinó que s’ha de fer! Ningú no neix amb els coneixements necessaris per identificar i explotar les oportunitats empresarials. Llançar-se a emprendre sense ajuts és possible. Però haver de cometre tots els errors en solitari és dolorós. És més fàcil fer-ho aprofitant els coneixements ja existents i l’experiència d’altres persones.

 

 

 

Enviar Comentari