Revista d'Anàlisi Plural

Desmuntant els 4 mites més repetits sobre Bitcoin

0

El Bitcoin (BTC) no passa desapercebut, és la primera moneda digital del món i sobre ella hi ha molts mites. Aquests són els quatre més sonats:

Javier Pastor. CSO de Bit2Me.


Mite 1: L’important és Blockchain no Bitcoin
Blockchain és un sistema d’emmagatzematge d’informació de forma organitzada i immutable, però una de les seves característiques més importants és la descentralització. Bitcoin és una Blockchain pública, global i descentralitzada que permet veure, a temps real, l’estat de la informació que contenen les seves direccions.

 Mite 2: Bitcoin és volàtil i arriscat
Bitcoin té volatilitat en tractar-se d’un nou mercat que parteix des d’una capitalització 0. Avui, el mercat cripto ha superat el bilió de dòlars, de manera que aquest argument queda desmuntat quan mirem el llarg termini. 1 Bitcoin costava cèntims de dòlar el 2009 i ara una unitat supera els 35.000$, és a dir, 35.000.000% de revaloració…

La volatilitat és favorable, si comparem amb l’Euro, que en aquest mateix període ha perdut un 80% de poder de compra. Això sí, és volatilitat en contra de l’estalviador. La volatilitat en els mercats no és més que la recerca de la valor real de l’actiu i Bitcoin continua buscant el seu.

Mite 3: L’economia de Bitcoin és deflacionària
El diner que més temps s’ha utilitzat en la història de la humanitat és l’or, un tipus de diner deflacionista per naturalesa i que, malgrat això, ha portat prosperitat. El sistema financer tradicional actual obliga que el diner fiduciari pateixi inflació, fet que minva la capacitat dels estalviadors que usen aquesta unitat monetària… Bitcoin no és només la moneda digital que va inventar Satoshi Nakamoto, ja hi ha més de 7.500 solucions monetàries que proposen solucions alternatives i complementàries a Bitcoin.

Mite 4: Bitcoin afavoreix el blanqueig de capitals
La capitalització de Bitcoin ha estat fins fa tres mesos d’uns 250.000 milions de dòlars. Qualsevol tipus de diner és susceptible de ser usat per cometre activitats il·lícites a l’igual que qualsevol tecnologia. Bitcoin és completament traçable i transparent, gràcies a aquestes característiques entre d’altres, Bitcoin portaria cap a una societat capaç d’auditar, per exemple, què fan els governants amb els impostos dels ciutadans.

Ens trobem davant d’un dels moments més importants de la història de la humanitat. En els propers anys el sistema monetari evolucionarà donant lloc a un sistema de confiança sense intermediaris. Satoshi Nakamoto no només va inventar una moneda digital, va crear l’escassetat digital, el consens i un sistema d’incentius per fer-ho possible.

Enviar Comentari