Revista d'Anàlisi Plural

L’actitud ho és tot, també per a dissenyar

0
L’actitud ho és tot. Sentim aquesta frase en qualsevol àmbit, en la nostra vida personal i professional. Ho és tot també en el disseny i la Barcelona Design Week dedica un espai a aquest tema dins la jornada Design Attitudes, que se celebrarà aquest proper dissabte.

Es tracta d’un esdeveniment inspirador, participatiu i de networkingLa jornada comptarà amb la participació de Daniel Hervás, Design Project Leader de SEAT; Aleix Inglés, Design Manager i dissenyador industrial de Samsung; Verónica Fuerte, fundadora de Hey Studio; Ana Zelich, directora creativa de Mediapro Exhibitions; Marta Fernández, Design Manager de Lego Group; Diego Quiroga i Joanma Baqués d’Ànima Barcelona; i Pau García, un dels fundadors de Domestic Data Streamers; a més de l’equip de RESEARCH d’Elisava.
El tema de la jornada, Shaping the Future through Design Attitudes, contempla el disseny com una de les forces que impulsen i reflecteixen el flux de canvi i que actua com a palanca d’innovació. En aquest món fluid i complex, s’han identificat i definit les quatre Design Attitudes (actituds de disseny) que fan que el canvi positiu sigui tangible:

Conscient
Compromès
Rebel
Resilient

Les presentacions en format keynote i el debat participatiu, així com els reptes que es proposaran, giraran al voltant d’aquestes quatre actituds i seran liderades per thought leaders rellevants:

  • Daniel Hervás, Project Leader de Seat: sota la mirada del Conscient, aborda conceptes com ara indústria, energia i tradició. Com la nova indústria i les noves formes de treball estan anant cap a una mirada més responsable i conscient.
  • Aleix Inglés, Design Manager i Dissenyador Industrial Líder de Samsung: sota la mirada del Compromès, aborda conceptes com humanitzar la tecnologia, com es té en compte a l’usuari/context, i el fet d’anar cap a dispositius/dissenys que tinguin en compte el benestar tant físic com emocional.
  • Verónica Fuerte, Fundadora de Hey Studio: sota la mirada del Rebel, es tracten temes com l’emprenedoria, la sostenibilitat entesa des d’una visió creativa i alternativa, i el procés de disseny com a mitjà d’experimentació.
  • Ana Zelich, Directora Creativa de Mediapro Exhibitions: sota la mirada del Resilient, aborda temes com la societat, la digitalització i l’ètica. Es tracta el tema de la transdisciplinarietat del disseny, el fet de responsabilitat ètica en els projectes, i com el disseny intervé en la digitalització de la societat. Inclou el projecte de l’exposició de Mediapro LIVE al Palau Robert, recentment inaugurada, que incideix en el tema de la digitalització de la societat.
Casa Horta, projecte de Guillermo Santomà
Casa Horta, projecte de Guillermo Santomà.

 

Lifeline. A visualization about life expectancy at DHUB. Projecte de Pau García amb Domestic Data Streamers.
Lifeline. A visualization about life expectancy at DHUB, projecte de Pau García amb Domestic Data Streamers.

En aquest mateix esdeveniment, es llançarà l’eina digital Design Attitudes, que té per objectiu identificar les claus per innovar a través del disseny i que anirà acompanyada d’una activitat de cocreació en la qual s’anima a participar als agents estratègics del món del disseny.
Al llarg del dia també se celebraran diversos workshops de la mà d’experts d’empreses com ara Lego, Ànima Barcelona, o Domestic Data Streamers.

Més informació i tot el programa aquí.

Enviar Comentari