Revista d'Anàlisi Plural

Recomanacions editorials: Àrea de Recursos Humans

0
Correspondència compartida

mon-empresarial-005-confianza-compromisoConfianza y compromiso
Autor:José María Gasalla
Editorial:LID Editorial
Precursor en el contingut però també en la forma, José María Gasalla adopta l’àlter ego de professor d’universitat benèvol amb una exalumna àvida de consells per parlar de confiança i compromís, dos conceptes des de sempre cobejats per les empreses. I ho fa de la manera més amena i contemporània possible: a través d’un intercanvi de correus electrònics en els quals el docent aprofita per aconsellar a aquesta directora de Recursos Humans sobre quines són les millors tècniques de gestió de persones i equips, i com s’haurien d’implementar a les organitzacions. Idees i vivències professionals de l’autor veuen la llum en aquest diàleg monopolitzat per aspectes com ara la coherència, la formalitat, el coratge i, sobretot, l’autoconfiança.
 


 

Líders renaixentistes

mon-empresarial-005-liderar-bienLiderar para el bien común
Autor:Luis Huete i Javier García
Editorial:LID Editorial
Escrita per dos grans experts en el camp del lideratge, aquesta obra és una guia per a tots aquells directius que volen canviar el rumb de les seves empreses, influir positivament en les persones que hi treballen i, com a conseqüència, afavorir la presència del bé comú a la societat. Huete i García exerceixen de ferms defensors d’una idea que pot atraure aquells executius amb poca iniciativa: allò que és bo per als individus també acaba donant els seus fruits a nivell empresarial. Al llarg del llibre, els autors plasmen algunes de les metodologies que han tingut l’ocasió d’aplicar i desenvolupar a les organitzacions amb les quals han treballat, sobretot en matèria de relacions entre persones. Això sí, també hi ha reflexions centrades en la gestió del talent, la malaltia del poder o la creació de sinergies, entre d’altres temes.
 


 

Utopia empresarial?

mon-empresarial-005-nueva-formula-trabajoLa nueva fórmula del trabajo.
Autor:Laszlo Bock
Editorial:Editorial Conecta
Google no només encapçala els llistats de millors empreses per treballar a causa de les seves instal·lacions de somni, sinó que la seva cultura empresarial hi juga un rol essencial. I és que des dels inicis va trencar els esquemes amb una nova fórmula basada en valorar i escoltar els seus empleats que ha conduit a uns resultats espectaculars. Precisament el vicepresident de Gestió de Persones de Google dedica el seu primer llibre a explicar les claus d’aquest èxit, però des de la perspectiva de la gestió de persones. Orientació als resultats, salari emocional o una flexibilitat laboral sense precedents (almenys al nostre país) són algunes de les idees que Laszlo Bock desenvolupa dins d’aquest manual, revolucionari i molt útil per a tot tipus d’empresaris.

Enviar Comentari