Revista d'Anàlisi Plural

Adaptació de la logística de fabricació a l’era digital

0

La fabricació està entrant en una nova era d’automatització impulsada per les tecnologies digitals. El centre Zaragoza Logistics Center (ZLC) i l’Institut Fraunhofer IML col·laboren en un projecte d’investigació per ajudar les empreses a desenvolupar normes de negoci per a l’era digital en una àrea clau: la logística de fabricació.

RAFAEL DÍAZ. Professor de Gestió de la Cadena de Subministrament a Zaragoza Logistics Center (ZLC) i investigador afiliat al Centre per al Transport i la Logística del MIT.


Perquè la Quarta Revolució Industrial tingui èxit, els materials i les peces -juntament amb l’actualització de l’inventari- s’han de lliurar a les instal·lacions de producció a temps i en la quantitat adequada amb una exactitud infal·lible. Els models just-in-time i make-to-order tradicionals tenen els mateixos objectius, però l’entorn en el qual operen actualment és molt diferent i més limitat. A més d’una automatització més avançada i l’intercanvi d’informació en temps real al llarg de les cadenes de subministrament, les fàbriques d’Indústria 4.0 han de competir en un entorn comercial mundial cada vegada més volàtil.
Un exemple dels reptes que l’equip d’investigació ZLC / Fraunhofer està explorant és com els mètodes de seqüenciació de la producció poden ser dissenyats de nou per a fàbriques intel·ligents, ja que els mètodes convencionals no capten les complexitats de les operacions de la Indústria 4.0.
Per això, l’Institut Fraunhofer IML està creant prototips de sistemes de producció intel·ligents que amplien diverses filosofies de producció. Els prototips que fan servir informació de demanda en temps real poden fer que els processos de recuperació de material i altres activitats de producció siguin molt més flexibles i resistents. Els beneficis inclouen l’eliminació d’estoc innecessari, menor risc i millor servei al client.


Algunes de les barreres de la logística de fabricació per a la implantació de la Indústria 4.0 són: les dificultats per a la coordinació d’accions entre unitats organitzatives; la ciberseguretat i la propietat de dades quan es tracta de terceres parts que actuen com a proveïdors; manca de coratge per impulsar reformes radicals, i falta de talent. Gràcies a la implantació de nous sistemes de producció intel·ligents, s’intensificara el nivell de comunicacions horitzontals i verticals entre objectes, sistemes i operadors humans en les cadenes de subministrament de fabricació, i els fluxos creuats d’informació donaran suport als processos de presa de decisions.

Enviar Comentari