Revista d'Anàlisi Plural

Recomanacions editorials II

0

Text: Berta Seijo


dE CERO A UNO: CÓMO INVENTAR EL FUTURO
Autor: Peter Thiel
Editorial: Gestión 2000
en el seu últim llibrE, Peter Thiel (membre de l’equip fundador de PayPal i un dels primers inversors de Facebook, Spotify i Linkedin) aborda com construir organitzacions que donin peu a coses noves.
Després d’haver apostat per algunes de les empreses emergents més reeixides dels últims temps, Thiel afirma que els empresaris que triomfen troben el valor a llocs insospitats, qüestionen les idees rebudes i repensen el negoci des de zero. D’altra banda, l’autor d’aquesta obra de referència per a molts, apunta que la tecnologia és el veritable miracle d’aquesta època, ja que és l’eina que millor permet fer més amb menys, incrementant, al seu torn, la resta de les nostres habilitats.
Thiel, nascut a Alemanya el 1976 i graduat en Filosofia per la prestigiosa Universitat de Stanford, no és bon amic dels dogmes, com s’entreveu a De cero a uno; en canvi, defensa a mort quatre lliçons que han fet possible la seva gran trajectòria com a emprenedor: primer, fes avenços incrementals; segon, roman lean i flexible; tercer, millora el que ofereix la competència, i quart, centra’t en el producte i no en les vendes.


pulsa actualizar
Autor: Satya Nadella
Editorial: Harper Collins
Com indica el subtítol del llibre que ens ocupA, redescobrir l’ànima de Microsoft i concebre un futur millor per a tots va ser una autèntica aventura per a Satya Nadella i el seu equip. I és que el tercer CEO que ha tingut aquesta gran empresa tecnològica al llarg dels seus 40 anys d’història sap molt bé el repte que suposa renovar i adaptar una companyia tan emblemàtica als temps disruptius que corren.
Precisament, d’això ens parla en aquesta obra, a més de repassar-hi els seus difícils inicis en el món professional. Pocs saben que Nadella va emigrar als Estats Units des de l’Índia per a estudiar-hi un màster en Informàtica, i l’aprenentatge que va suposar tot aquest procés en la seva vida.
En les seves més de 300 pàgines, Pulsa actualizar parla de la transformació que s’està produint a Microsoft i, sobretot, de com les persones, les organitzacions i la societat en general poden i s’han d’actualitzar en la seva recerca constant de noves energies, idees, rellevància contínua i reinvenció.
Humanista com pocs, cal destacar que Nadella atorga un paper essencial a l’empatia, qualitat bàsica que l’ha acompanyat en tots aquests anys i que, en un món marcat per l’avenç tecnològic, és més necessària que mai.


todo lo que he aprendido con la psicología económica
Autor: Richard H. Thaler
Editorial: Deusto
L’evidència indica que l’ésser humà no actua sempre guiat per criteris racionalS, ja que elements com els desitjos, els valors, les pors o els prejudicis influeixen clarament en la seva presa de decisions. I això ho té molt en compte Richard H. Thaler, Premi Nobel d’Economia el 2017 per les seves contribucions pioneres en el camp de l’economia conductual i les finances. Concretament en aquesta disciplina es basa el seu últim llibre, el qual aborda l’evolució i els fils de la psicologia econòmica des dels anys 70 fins a l’actualitat.
En línies generals, l’última obra de Thaler orienta el lector sobre com decidir de forma més intel·ligent en un món cada vegada més confús. Per a aquest professor de la Universitat de Chicago, entenem millor la conducta econòmica efectiva de les persones si incorporem enfocaments psicològics, socials i emocionals.
En qualsevol cas, els seus consells poden aplicar-se en tot tipus d’àmbits: des de l’economia familiar fins a la contractació de jugadors en el mercat de futbol americà o la gestió de nous negocis com Uber. Ara bé, una cosa és segura: després de llegir-lo, canviarà la seva manera de pensar sobre l’economia.


gracias por llegar tarde
Autor: Thomas Friedman
Editorial: Deusto
Prestigiós expert en política internacional i economia, Thomas L. Friedman és, a més, un dels periodistes més respectats i influents del món des que va començar a treballar com a reporter a The New York Times el 1981. Molts asseguren que Gracias por llegar tarde és el seu treball més ambiciós fins ara; el guanyador de tres premis Pulitzer s’hi atreveix a afirmar que hi ha tres forces acceleradores que estan canviant el nostre planeta. Aquestes són: la llei de Moore (tecnologia), el mercat (globalització) i la mare natura (canvi climàtic i biodiversitat). Tanmateix, el periodista és optimista i explica que, si disminuïm la velocitat i ens atrevim a fer tard, podrem superar les múltiples tensions que afrontem en tota mena d’àmbits i nivells: lloc de treball, política, geopolítica, ètica, comunitat, etc. Ho fa, com ja ens té acostumats, a través d’exemple concrets i un estil distès, clar i comprensible per a tots els públics.
Això sí, aquesta desacceleració ha de servir per a reimaginar el món que ve i evitar que es converteixi, com molts apunten, en un lloc sinistre que abandonarà a més d’un a la seva pròpia sort.

Enviar Comentari