Revista d'Anàlisi Plural

Infografia: Mesures liberalitzadores vs. perjudicials per al comerç (de productes de ferro, acer, alumini i altres metalls)

0

La recent decisió, per part dels Estats Units, d’imposar aranzels del 25% sobre les importacions d’acer i del 10% sobre les d’alumini –a excepció de Mèxic i Canadà– és una mostra més de l’increment del proteccionisme que viu el comerç mundial.


Així, per exemple, del  març del 2017 a l’abril del 2018, l’administració Trump ha imposat fins a 53 mesures perjudicials per al comerç en aquest sector. Però EUA no és l’únic participant en la carrera per frenar les importacions: la Xina (amb 25 mesures), el Canadà (14), l’Índia (10), Alemanya (10), el Regne Unit (6), Espanya (5), França (5) o Mèxic (2), entre altres països, han fet el mateix.
Per la seva banda, la Xina és la potència més afectada per aquesta tendència restrictiva –l’ han perjudicada 61 mesures proteccionistes-, si bé el gegant asiàtic també encapçala el rànquing de països que es beneficien de mesures liberalitzadores en aquest sector.

Enviar Comentari