Revista d'Anàlisi Plural

Recomanacions editorials: Àrea d’innovació

0

 
Coordinació: Berta Seijo
 


Creativitat: l’ànima de les organitzacions

mon-empresarial-006-las-diez-caras-de-la-innovacionLas diez caras de la innovación
Autor:Tom Kelley
Editorial: Ediciones Paidós
L’autor del best-seller El arte de la innovación, revela en aquest llibre les estratègies d’IDEO, consultora mundialment coneguda que ajuda a altres organitzacions a innovar i créixer, i que ell mateix va fundar ara fa 30 anys. De fet, Tom Kelley identifica els 10 rols que les persones poden exercir en una companyia a l’hora de promoure la creativitat: l’antropòleg, l’experimentador, l’interpolinitzador, el saltador d’obstacles, el col·laborador, el director, l’arquitecte d’experiències, el dissenyador de decorats, el cuidador i el narrador. Totes aquestes figures tenen responsabilitats diferents però comparteixen dues qualitats: la humilitat i la capacitat d’adoptar nous punts de vista. A més a més, Kelley fa ús de casos empresarials reals per fer arribar el seu missatge a bon port.
 


 

Noves idees per a vells problemes

mon-empresarial-006-design-thinkingDesign thinking para la innovación estratégica
Autor: Idris Mootee
Editorial: Empresa Activa
Moltes organitzacions han perdut la confiança en les maneres tradicionals de portar un negoci. És per això que Idris Mootee, guru del management i expert de referència en l’aplicació pràctica del design thinking (pensament de disseny), presenta en aquest llibre un conjunt d’eines per afrontar problemes complexos i fins i tot per transformar tota una companyia. I ho fa precisament a través de la seva àrea d’especialització, el design thinking, una manera revolucionària i potent de resoldre els reptes més grans d’una empresa i de crear productes i serveis innovadors. Parlem d’una metodologia que harmonitza aspectes tan contraposats com l’estructura i el caos, la intuïció i la lògica, els negocis i l’art; una estratègia que imprimeix el disseny en l’ADN de l’empresa.
 


 

La guia per sortir sempre guanyant

mon-empresarial-006-gamestormingGamestorming
Autor: Dave Gray, Sunni Brown i James Macanufo
Editorial: Deusto
Jugar no es només cosa de nens, i si no que li preguntin als tres autors d’aquest llibre que ja va per la seva sisena edició i que ha estat traduït a 11 idiomes. Gamestorming és una col·lecció molt ben trobada de 83 jocs que activen la participació i creativitat de qualsevol equip i que alhora afavoreixen una millor comunicació i cooperació entre els seus membres. Amb cadascuna de les activitats s’aconsegueix un objectiu concret: superar conflictes, generar idees, obtenir el màxim benefici de reunions i trobades, o localitzar problemes per poder resoldre’ls de manera efectiva i ràpida. La gènesi d’aquestes propostes lúdiques se situa a Silicon Valley i, de fet, el boca orella ha servit perquè cada vegada més organitzacions siguin conscients que el joc pot canviar el seu destí.

Enviar Comentari