Revista d'Anàlisi Plural

XI Edició dels Premis i Ajuts a la recerca ACCID. Els comptes, clars i en català

0

L’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) atorga anualment a acadèmics, professionals, entitats públiques o empreses privades catalanes els Premis i Ajuts ACCID i els Premis ACCID-ÒMNIUM, uns trofeus que reconeixen el treball en l’àmbit comptable o de direcció. Enguany, Caixa d’Enginyers i el Grup Alimentari Guissona han estat dos dels guardonats.


La qualitat de la informació i la transparència del seu informe anual 2012 han estat els factors clau que han convertit a Caixa d’Enginyers en l’entitat mereixedora de l’últim Premi a les Bones Pràctiques en Informació Financera que anualment atorga l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID). Un guardó mitjançant el qual la principal institució dels professionals de la comptabilitat de Catalunya va voler reconèixer, el passat 30 de maig, d’una banda, la bona tasca feta per l’entitat financera a l’hora d’aportar informació clara i extensa sobre la seva situació i gestió de riscos, actius intangibles, medi ambient i dimensió social, així com premiar la seva labor cooperativista.
D’altra banda, l’ACCID també ha valorat positivament la potenciació i l’ús del català en l’àmbit empresarial feta pel Grup Alimentari Guissona al llarg dels anys, fet que l’ha feta mereixedora del Premi ACCID-ÒMNIUM CULTURAL.
Així, en una cerimònia de lliurament celebrada a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, i dins del marc de la III Jornada ACCID i APC, Caixa Enginyers i Grup Alimentari Guissona van recollir els seus guardons respectius. Però no van ser els únics.

El Premi a l’excel·lència acadèmica va ser per a Enric Genescà Garrigosa, catedràtic d’Economia de l’Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona

En l’XI Edició dels Premis i Ajuts a la recerca ACCID, el jurat va concedir a Enric Genescà Garrigosa, catedràtic d’Economia de l’Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Premi a l’excel•lència acadèmica, un guardó dirigit a acadèmics o institucions acadèmiques que amb les seves publicacions, investigacions, innovació pedagògica o excel·lència en l’ensenyament hagin contribuït sòlidament al desenvolupament de la docència i la recerca de la comptabilitat. Jesús Lizcano Álvarez, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universidad Autónoma de Madrid, va rebre, per la seva banda, el Premi a la trajectòria professional que l’ACCID atorga a persones o entitats que es distingeixin per la seva trajectòria professional en l’àmbit de la comptabilitat; mentre que la Dra. Anna M. Panosa i Gubau, de la Universitat de Girona, va recollir el Premi a la tesi doctoral relacionada amb la comptabilitat pel treball “L’eficiència del mercat immobiliari: estratègies i instruments”. Amb aquest guardó, el jurat va reconèixer la importància, originalitat, implicacions o aportacions de la tesi de Panosa en aquest àmbit.

Jesús Lizcano Álvarez, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universidad Autónoma de Madrid, va rebre el Premi a la trajectòria professional que l’ACCID

Ajuts a la recerca
A Girona també van resultar premiats els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra Patricia Marca, Àlex Garcia, David Inglés i Núria Vicens. En aquest cas, van rebre el Premi al millor cas pràctic: “El Grup Damm. Les tres C: Cultura, Calor i Catalunya”, un trofeu dotat amb 600€ que s’atorga conjuntament amb l’Agrupació de Professors de Comptabilitat i Control.
Quant als Ajuts a la Recerca, que es concedeixen amb l’objectiu de promoure la recerca a Catalunya, van ser atorgats a Josep Llach Pagès, professor de la Universitat de Girona, pel seu al projecte titulat “Anàlisi de les relacions causa-efecte entre perspectives del Quadre de comandament integral: efecte de les relacions indirectes i les variables d’entorn en la cadena de valor de Kaplan i Norton”, i a M. Àngels Farreras, Pilar Morera i Elena Rondós, professores de la Universitat de Girona, pel seu projecte titulat “La xarxa comptable agrària com a eina de gestió del sector”. Els ajuts tenen una dotació econòmica de 3.000€ cadascun.

Impuls al català
A banda de lliurar el Premi ACCID-ÒMNIUM CULTURAL al Grup Guissona com a entitat que s’ha distingit en l’ús del català en tots els àmbits de la seva gestió, el jurat també va voler reconèixer la tasca del docent i/o investigador que s’hagi distingit per la publicació d’estudis i/o materials docents en matèria de comptabilitat i direcció d’empreses en llengua catalana.
Enguany, la professora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Núria Arimany Serrat, va ser la mereixedora d’aquest trofeu per la quantitat i la qualitat dels materials docents presentats en llengua catalana amb aquest propòsit.

Els comentaris estan tancats.