Revista d'Anàlisi Plural

El Departament de Cultura fomenta el català a les empreses

0

L’objectiu és donar suport a les companyies perquè incorporin el català a l’atenció al client, a la documentació i als webs corporatius, entre altres mesures

 
En el marc del programa Català i empresa. Ja estàs al dia?, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya impulsa ara un seguit d’accions que tenen un propòsit molt clar: incrementar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit empresarial, fer créixer l’oferta de productes i serveis en català, i garantir els drets lingüístics dels consumidors. Diverses organitzacions de l’àmbit privat com la Confederació de Comerç de Catalunya, PIMEC, CECOT i l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya han volgut donar suport al projecte, que compta també amb una línia d’ajuts per a la incorporació del català en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals (aplicacions per a dispositius mòbils, videojocs, programari, etc.) i per a la traducció al català d’obres no literàries.
 

SENSIBILITZACIÓ AMB LA LLENGUA CATALANA
Per què és important que les empreses parlin el català? Aquesta és la pregunta a la qual dóna resposta el nou espai web de Català i empresa. Ja estàs al dia? a través d’un seguit d’arguments que inclouen el dret dels usuaris a ser atesos en català i el fet que aquesta llengua tingui la presència que es mereix al mercat. El web també inclou l’interactiu Llenguatest perquè les companyies puguin posar a prova el seu nivell i un espai multimèdia amb vídeos, un apartat de preguntes més freqüents i informació sobre marc legal, subvencions, eines i recursos (models de contractes, documents, etc.), projectes que promouen el català a les empreses o premis, entre d’altres.
Des del Consorci per a la Normalització Lingüística, -que disposa de 146 punts d’atenció distribuïts arreu de Catalunya i que ja ha signat prop de 3.600 convenis de col•laboració-, s’impulsen activitats de formació a mida per a empreses i un pla d’atenció oral en català al comerç adreçat als establiments d’alimentació i de restauració, especialment als regentats per immigrants. L’aspecte positiu és que actualment els coneixements de català del personal directiu, tècnic i d’administració de les empreses catalanes superen els de la mitjana de la població: el 89,2% el sap parlar i el 79,8% el sap escriure. Tot i això, segons el Departament, aquests coneixements no es traslladen en la mateixa proporció en l’ús real del català amb els clients, àmbit en què cal millorar i avançar.

Enviar Comentari