Revista d'Anàlisi Plural

Infografia: La Xina, un gran soci comercial en hores baixes

0

mon-empresarial-005-mapa-comerc-xina-001Tal com indicava l’Economic Outlook de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) el passat novembre, el 2015 el creixement global va situar-se al voltant del 3%, un percentatge inferior a la mitjana.


Així, malgrat que la recuperació econòmica dels països desenvolupats continua avançant, la inestabilitat de les economies dels mercats emergents està tenint un efecte tant significatiu en la conjuntura mundial que l’organisme ha fet saltar l’alarma sobre una possible nova recessió. En aquest sentit, l’informe destaca que el més preocupant és la debilitat del comerç internacional, que l’any passat va caure a nivells propers als previs a la crisi. I és que com destaca l’economista en cap de l’OCDE, Catherine Mann, “el comerç sòlid i el creixement global van de la mà”.

La Xina té un paper fonamental en aquesta qüestió, doncs la transformació de la seva economia industrial cap a un model centrat en els serveis afecta els països exportadors de matèries primeres. A això cal sumar la reducció de la demanda interna, que pot tenir conseqüències en la confiança del mercat financer i en les perspectives de creixement de moltes economies, incloses les més avançades. Amb tot, l’OCDE manté les bones previsions sobre el gegant asiàtic, on espera un creixement del 6,5% aquest 2016 i del 6,2% l’any vinent. Cal matisar, però, que el seu ritme de creixement anual abans de la crisi era proper al 10%.
mon-empresarial-005-mapa-comerc-xina-002

Llegeix també: Nou rumb del gegant asiàtic?

Enviar Comentari