Revista d'Anàlisi Plural

Reflexologia podal: la salut que comença pels peus

0
La consciència que aporta la reflexologia sobre l’estat de salut d’una persona permet adquirir una nova perspectiva sobre les causes d’un desequilibri en concret.
La reflexologia podal permet recobrar el fluir energètic equilibrat.
La reflexologia podal permet recobrar el fluir energètic equilibrat.     / SHUTTERSTOCK.

M. Lluïsa Valls Carreres
Massagista a l’Hotel Balneari Vichy Catalan
Titulada en Reflexologia Podal, Reflexologia Chakres, Massatge Terapeutic,
Drenatge Limfatic, Digitocupuntura, Reiki i Terapia regressiva

La reflexologia té uns 4.000 anys d’antiguitat. A Occident, però, aquesta tècnica va emergir a principis del segle XIX gràcies a la figura del doctor nord-americà William Fitzgerald, que va posar en coneixement del món mèdic la seva investigació sobre les tècniques de curació dels antics xinesos, entre elles, el massatge de reflexoteràpia podal. Fitzerald va descobrir que fent pressió sobre punts claus de les extremitats –principalment els peus–, es podia recuperar el bon funcionament d’altres parts del cos, sense importar que fossin distants del punt on s’aplicava la pressió.

Connexions energètiques
A través de la planta dels peus un terapeuta pot comprovar les connexions energètiques de cada àrea de l’organisme i, mitjançant una sèrie de tècniques, reforçar el sistema immunològic, reduir l’estrès, mitigar un dolor, depurar i drenar toxines o treballar les emocions profundes i les pors. També es poden treballar les glàndules del cos que estan vinculades a cada un dels set txakres, o punts energètics, l’equilibri dels quals és vital per al bon funcionament del cos i de la ment.
Els peus expressen què li està passant a la persona, tant pel que fa a l’àmbit físic com a l’emocional. Partint de la base que a cada òrgan del cos el regeix una emoció especifica, quan es troba un punt dolorós en el peu, això és un indicador que hi ha un bloqueig en el fluid d’energia al qual correspon la connexió. I com que els òrgans estan interconnectats, això comporta un desequilibri en tot el fluir energètic del cos. La reflexologia podal permet que, en fer el massatge i anar-se afluixant el dolor, es vagi recobrant el fluir energètic equilibrat. Així, quan s’atén a la persona de manera íntegra, la seva recuperació és extraordinària. Es curiós que, si s’observa el pacient abans i després de la sessió, veurem com, en acabar, la seva cara reflecteix unes pinzellades de serenor.

Aquesta teràpia mil·lenària permet reforçar el sistema immunològic, reduir l’estrès, mitigar un dolor, depurar i drenar toxines o treballar les emocions profundes i les pors

El cos ens parla
El cos ens parla d’allò que hem callat, perquè té memòria en un sentit molt més profund del que podem imaginar: fets no resolts de la nostra infància, traumes que van quedar atrapats, ferides del sistema familiar, secrets, actituds que arrosseguem. Hi ha un llarg etcètera. I si hom no atén aquest dolor i el silencia, el nostre cos ens continuarà parlant cada cop amb més ímpetu fins que li fem cas.
Amb a reflexologia podal s’aconsegueix alliberar bona part d’aquest dolor perquè aquesta teràpia proposa un sistema de tractament integral. El peu és un mirall on es reflecteix, de forma sencera, la per- sona que estem tractant. Tot funciona millor quan veiem el pacient com una totalitat, en lloc de considerar-lo com un conjunt de parts separades, a les quals hem d’eliminar els símptomes. És a traves d’aquesta visió holística com, en realitat, s’aconsegueix que les funcions corporals millorin i això estimula alhora el procés de curació natural a fi que l’organisme funcioni recuperant el seu equilibri. Com a terapeuta, estimo en gran manera aquesta pràctica que m’ha permès durant anys tractar una gran diversitat de mals. Potser perquè gràcies a la reflexologia podal m’és més fàcil arribar a aquesta part profunda de l’ésser humà que ha generat el símptoma o malaltia i encaminar el o la pacient a anar-se recuperant.

Els comentaris estan tancats.