Revista d'Anàlisi Plural

XXII Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica: Els millors professionals i projectes del sector TIC ja tenen el seu guardó

0
Un any més, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicacions i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) va premiar ahir a diversos professionals i projectes del sector TIC per la seva aportació a la societat. Enhorabona doncs, per la feina ben feta, a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-UPC), al programa de TVC ‘Generació digital’, a Lluís Torner (ICFO), a Francesc Muñoz (Cuatrecasas Advocats), a Ramón Alós (Optral), a Jose M. Caballero (Albedo Telecom), a Jordi Ros (Labdoo), al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya i a Tecnonews.

La 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica va ser ahir vespre el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que va tenir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com a convidats d’honor.

TOTS ELS PREMIATS

  • Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi va decidir atorgar la màxima distinció a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-UPC), que aquest 2017 commemora el seu 40è aniversari com a centre pioner i de referència internacional, reconegut per la seva capacitat de renovació i adaptació a les noves demandes de la societat.
  • El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l’Electrònica, les TIC o l’Audiovisual) fou per a Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), adscrit a la UPC.
  • El Premi Alan Turing al CIO de l’Any va voler destacar la tasca professional de Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas Advocats. Muñoz, que és vicepresident i co-fundador del Consell de CIOs de Catalunya, lidera un equip amb més de 50 professionals del departament d’informàtica.
  • Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement va ser ex aequo per a Ramón Alós, fundador i president d’Optral, i Jose M. Caballero, fundador i director general d’Albedo Telecom.
  • El Premi Alan Turing al Compromís Social va ser per a Jordi Ros, com a creador de la xarxa social Labdoo, dissenyada per ajudar a portar ordinadors portàtils i dispositius educatius a les escoles més necessitades. A dia d’avui, més de 740 escoles d’arreu del món (116 països) han rebut més de 5500 ordinadors.
  • Com a novetat, aquest any la organització de la Nit ha sumat una nova categoria als guardons: el premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, que va recaure en el programa de Televisió de Catalunya ‘Generació digital’.
  • La multinacional Cisco va tornar a participar activament de la Nit reconeixent, amb el seu Premi a la Transformació Digital, que va anar destinat al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).
  • Per últim, els organitzadors de la Nit van voler retre un petit homenatge a la publicació digital Tecnonews, amb un reconeixement especial coincidint amb els seus 10 anys d’història.

Enviar Comentari