Revista d'Anàlisi Plural

Confiar en el propi judici

0

El judici és un aspecte vital de l’èxit empresarial –i crucial per a una nova empresa–. És el pilar davant de l’ambigüitat i la incertesa, i una habilitat valuosa quan l’experiència i la informació per si soles poden no ser suficients.

YOSSI FEINBERG. Professor d’Economia a Stanford Graduate School of Business.


La naturalesa de la construcció d’un nou negoci és precisament aquesta novetat. I com a tal, comporta afrontar situacions que no s’han produït en el passat en un entorn que, probablement, és força únic. Per això, si bé és útil estar al corrent del que fan altres emprenedors intel·ligents, encara resulta més imperatiu seguir i confiar en el propi judici.
Llegir casos d’èxit i fracàs, i conèixer les eleccions que les estrelles del rock de la iniciativa empresarial solen fer, són eines importants. Però ningú no sap millor que un mateix quina és la decisió més adequada que ha de prendre en cada moment. I si bé no hi ha una recepta de l’èxit del propi judici, és bo considerar els següents factors:
1.Obtenir informació: cal preguntar a les persones què pensen a banda de què saben. De la mateixa manera que no seguim cegament el consell general, no hem d’ignorar les opinions del nostre equip.
2.Planificar i ajustar: cal marcar una destinació i encaminar el negoci cap a aquesta, però sense posar el pilot automàtic. Hem de mantenir els ulls oberts, prendre les vies secundàries i adaptar-nos a les condicions canviants i a allò que el mercat indica.
3.Demanar idees en préstec: o adaptar-se a les condicions canviants, però sense anar obrint noves rutes innecessàries. No hem de témer demanar en préstec allò que funciona. Una nova empresa ja té prou incertesa amb la qual lluitar. Si hi ha una manera fàcil i segura de fer les coses, utilitzem-la.
4.Desenvolupar les nostres habilitats: les habilitats empresarials i de gestió ajuden a aprendre a confiar en el nostre judici. Massa sovint veig gent sense experiència en els negocis amb por a confiar en si mateixa. No obstant això, amb la formació adequada, he vist persones créixer i crear empreses reeixides. Reconeix les teves limitacions, esforça’t per aprendre i corregeix els teus errors, ja que és així com aniràs endavant fins i tot quan sigui difícil triar el camí correcte.


Impulsar un negoci a qualsevol nivell és un desafiament immens. Amb l’èxit i el creixement arriben una major responsabilitat i complexitat. Si entrenem constantment el nostre judici, aquest també creixerà, així com la nostra confiança en ell. 

 

 

Enviar Comentari