Revista d'Anàlisi Plural

Els auditors catalans reaccionen a l’aplicació de la nova Llei d’Auditoria

0

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) va acollir el passat 18 de setembre la VI Jornada d’Investigació en Auditoria, on es va posar de manifest la dificultat que suposa per als auditors explicar als clients que fins ara tenien un informe net la informació addicional derivada de l’aplicació de la nova Llei d’Auditoria.


Per a Daniel Faura, president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, “el primer any de l’aplicació de la nova normativa requerirà d’una tasca pedagògica molt important per part de l’auditor”. I és que amb l’entrada en vigor de la nova Llei d’Auditoria (que afecta tots els exercicis iniciats a partir del 17 de juny de 2016) els informes nets poden arribar a incloure dos o tres paràgrafs més de qüestions clau, que no són excepcions sinó informació addicional. Això ha donat peu a un nou esquema de treball i també a nous desafiaments per al món de l’auditoria catalana, sobretot en la manera de relacionar-se amb el client.

La jornada celebrada per l’Associació Espanyola de Professors Universitaris de Comptabilitat, també va servir per debatre qüestions com la independència dels auditors amb la nova llei, la qualitat de la informació comptable, l’auditoria externa a les administracions locals, i les oportunitats i reptes de l’anàlisi digital. Entre els assistents, no hi va faltar el professor i economista José Maria Gay de Liébana.

Enviar Comentari