Revista d'Anàlisi Plural

El low-code com a solució a l’escassetat de talent tecnològic

0

Les tendències de digitalització han experimentat una acceleració amb motiu de la pandèmia provocada per la COVID-19. Tot i això, s’ha detectat una escassetat alarmant de talent tècnic per implementar canals i estratègies digitals, executar projectes, integrar tecnologies o innovar en els processos comercials. Especialment a la indústria financera, que viu un procés de transformació digital a tots els nivells, incorporant solucions per a una banca en línia o mètodes de pagament digitals. La solució? Centrar el talent en l’aportació de valor afegit i recórrer justament a la tecnologia per donar-hi resposta. En aquest cas, el low-code.

Gabriela Giannattasio. VP EMEA de Veritran i membre de la “Learning Innovation Unit” de l’IESE.


Què és el low-code?
És una modalitat de construcció que permet desenvolupar aplicacions amb poca programació tradicional i sense la necessitat de crear programari des de zero, cosa que facilita la construcció de solucions digitals de qualitat, segures, escalables, amb un time-to-market competitiu i que generen experiències d’usuari de primer nivell.

En aquest sentit, el low-code té un paper cada cop més important a la indústria, i és necessari per atendre les demandes globals. De fet, la seva projecció és tan gran que, segons la consultora Gartner, s’espera que pel 2025 el 70% de les aplicacions creades per empreses es desenvolupin mitjançant aquesta tecnologia.

Crear aliances estratègiques
Les solucions basades en tecnologia low-code permeten a les empreses liderar els seus plans de desenvolupament intern en termes de costos i temps, especialment pel que fa a les destinades al mercat financer. Davant d’aquest escenari, és fonamental llavors que recorrin a socis que desenvolupin solucions amb tecnologia low-code que ofereixin no només rapidesa, sinó garanties de seguretat, per poder continuar impulsant —sense complicacions— la transformació que necessiten per continuar sent competitives dins de la seva indústria.

Retenció del talent intern
Valorar els empleats i impulsar-los en el creixement professional és fonamental per retenir el talent intern. Així, és important fer servir tecnologies, com el low-code, que evitin tasques més mecàniques o repetitives perquè els professionals es puguin centrar en l’aportació del valor afegit, amb un enfocament més estratègic i vinculat al desenvolupament del negoci i la innovació. Es tracta d’apoderar el talent, optant per perfils que aportin valor afegit, i optimitzar la programació amb aquesta tecnologia.

D’aquesta manera, la manca de talent deixa de ser un problema i l’equip de desenvolupament intern es pot centrar en l’estratègia darrere del canal, deixant que facin el “treball dur” companyies especialitzades a desenvolupar solucions digitals en qüestió de mesos en lloc d’anys.

Enviar Comentari