Revista d'Anàlisi Plural

Cecot atorga el premi Reconeixement 2017 a Immaculada i Joana Amat en la 23a Nit de l’Empresari

0

El Club Natació Sabadell, Pasqual Arnella, SA i Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA també van ser distingides durant l’acte celebrat anit al Teatre Nacional de Catalunya per haver superat els més de 100 anys d’activitat empresarial.


Davant d’un auditori ple de gom a gom, i amb la presència d’autoritats polítiques i representants empresarials, la patronal Cecot va voler reconèixer un any més, i ja en van 23, la feina dels empresaris catalans. Així, anit i en el marc d’una nova edició del sopar la Nit de l’Empresari, aquest any sota el lema ‘explorant NOUS límits’, va atorgar el Reconeixement 2017 a les personalitats que s’han destacat per la seva trajectòria professional i la seva aportació al món empresarial i econòmic a les empresàries Immaculada i Joana Amat, codirectores d’AMAT Immobiliaris. Així mateix, El Club Natació Sabadell, Pasqual Arnella, SA i Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA van ser distingides per haver superat els més de 100 anys d’activitat empresarial. L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc a l’escenari de la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

La resta de guardonats per categories, van ser…

 • Empresa més internacional – promogut per FEM: CONECTIVIDAD Y COMUNICACIONES CONCOM (Cornellà de Llobregat).
 • Comerç més dinàmic – patrocinat per Helvetia Seguros: BARAKA CLUB DE VIATGES (Terrassa). Categoria amb el suport de CCAM.
 • Reconeixement a la Innovació – patrocinat per HP i promogut pel Club Cecot Innovació i tecnologia: IMC TOYS (Terrassa).
 • Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris en col·laboració amb la BANC: LÚCID PRODUCT DESIGN AGENCY (Terrassa).
 • 3r Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable: EVENTOS CON ALMA (Gavà).
 • 2n Premi Prevint: FARGGI LA MENORQUINA (Barcelona). Categoria fora de concurs en aquest Jurat. El procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Prevint qui ha donat la màxima puntuació a Grup Farga en aquesta edició a les accions de prevenció i salut laboral.
 • Associació empresarial: CONFEDERACIÓ CATALANA DE LA FUSTA (Barcelona). Categoria fora de concurs.
La gestió de Joana i Immaculada Amat  al capdavant d’AMAT Immobiliaris
 • L’expansió d’Amat ve de la mà de les dones. Des dels orígens, Concepció Amigó i les seves filles, Joana i Immaculada, són conscients de les dificultats que comporta ser dona en el sector immobiliari, per això decidiren fer una empresa només de dones. A la dècada dels 80, Joana i Immaculada Amat s’incorporen a l’empresa amb una plantilla de 16 dones; s’hi administren lloguers i comunitats de propietaris, s’hi gestionen pagaments de contribuents i d’arbitris, i és agència de la propietat immobiliària, assessoria jurídica i es constitueix com assessoria d’assegurances.
 • L’any 1990, Amat inaugura l’actual oficina i seu central de Sant Just Desvern. Aquesta dècada dels 90 són temps de grans canvis. Amat amplia plantilla fins a 28 dones, fa proves per crear el primer programa informàtic del mercat per a una Agència Immobiliària i, conscient del món globalitzat, posa en marxa la 1a Galeria Immobiliària d’Europa, on connectar-se amb més de 30 agències. Tot està preparat per fer una expansió territorial, es comença a fer assessorament urbanístic, neix el 1er lloc web, i, l’any 1999, Amat inaugura nova oficina a Valldoreix. Els primers anys del nou mil·lenni som un país ric i Amat creix amb prudència, amplia plantilla fins a 45 dones, inverteix cada vegada més en formació, és la 1a empresa del sector en aconseguir l’ISO l’any 2000, posa en marxa l’administració de finques en línia l’any 2004, neix el 2on lloc web, creix l’àrea comercial i el departament d’obra nova.

Amat és una empresa familiar, nascuda a Sant Just Desvern, formada, l’any 1948, per Joan Amat i dirigida, des del 1952, per Concepció Amigó, vídua d’Amat. L’any 1990, la direcció va passar a Immaculada i Joana Amat, i, l’any 2010, s’hi incorpora la 3a generació: Guifré i Martina Homedes Amat, i Nadia Massagué Amat.

 • Però l’any 2008 arriba la crisi. Amat decideix no distribuir dividends a fi de tenir més reserves i funcionar amb més autogestió, formació interna, etc., així com mantenir la plantilla, mantenir la inversió en màrqueting i crear el departament de consultoria en inversions.
 • Amat arriba al seu 60è aniversari ampliant l’oficina de Sant Just Desvern, nou logo, 3r lloc web i decideix aplicar la Llei de la Paritat i facilitar la incorporació d’homes a la plantilla.
 • L’any 2010 s’hi incorpora la 3a generació familiar, Amat inaugura nova oficina a Barcelona i, poc després, també al centre de Sant Cugat. Ja compta amb una plantilla de 65 persones i ha consolidat les tres àrees de negoci: Patrimonial, Comercial i Consultora.
 • Aquests darrers anys, Amat ha creat i consolidat noves marques comercials adreçades al mercat de luxe i xinés, amb nous lloc webs, i incorporació a noves xarxes d’immobiliaris internacionals. S’hi han redissenyat processos interns amb facturació digital i migració informàtica al núvol, s’hi han creat nous departaments fiscal i grans comptes. Avui, la plantilla és de 90 professionals compromesos amb el client. Amat té clar que per donar un servei professional d’alta qualitat, s’ha d’invertir en innovació creativa, tecnològica i social.

Enviar Comentari