Revista d'Anàlisi Plural

Entrevista a Manel Orihuela, subdirector general de NACEX

0

Comptem amb una àmplia experiència en el transport de material hospitalari, de laboratori i farmàcia.”

Text i fotos: NACEX.


Quina importància dona NACEX a la distribució farmacèutica? Quin pes té per a la companyia?
Des dels nostres inicis hem donat cobertura al sector farmacèutic, realitzant diàriament recollides i lliuraments a hospitals, laboratoris i farmàcies amb l’efectivitat requerida en cada enviament. La qualitat i excel·lència del nostre servei ens ha portat a treballar per a gran part dels laboratoris nacionals i internacionals més importants del sector. Des de la publicació, el 5 de novembre del 2013, de les Directrius de les Bones Pràctiques de Distribució (BPD) 2013 / C 343/01, vam decidir seguir apostant fortament en aquest sector i especialitzar-nos-hi amb el desenvolupament d’un servei que hi està totalment dedicat. NACEX Pharma es caracteritza per ser un servei prèmium, que manté la qualitat de lliurament del nostre servei habitual i inclou el compliment dels aspectes BPD. La seva principal característica és el control i monitorització de la temperatura del medicament entre 5ºC i 25ºC.

Estan creixent en aquest sector?
El fet que actualment el transport es reguli a través de les BPD, la tasca de l’Administració per assegurar la contractació d’un transport adequat, i l’elevada exigència dels laboratoris són els principals motius pels quals hem evidenciat un augment de la demanda d’activitat per part del sector. El llançament d’un nou servei especialitzat com és NACEX Pharma ens ha permès oferir al mercat una solució que en cobreix les necessitats. Aquest servei està evolucionant de manera molt favorable i ens ha permès augmentar la nostra cartera de clients en el sector healthcare, no només a Espanya, sinó també a Europa, on recollim diàriament mercaderia que lliurem l’endemà a hospitals de tot Espanya. Comptem amb una àmplia experiència en el transport de material hospitalari (material quirúrgic i ortopèdic), de laboratori i farmàcia.

“NACEX és una companyia que destaca per la qualitat del seu servei en sectors clau de l’àrea de salut.”

Quines novetats serien necessàries per seguir creixent en el sector de la distribució salut i per què?
És cert que la distribució i, en concret, les companyies de transport han canviat els seus patrons amb la nova regulació, introduint importants millores en infraestructures i en les operatives habituals. Però cal seguir treballant dur, en matèria de conscienciació i en el desenvolupament de nous sistemes d’informació capaços de proporcionar informació robusta i on time de l’estat de l’enviament.

Quines novetats té NACEX en matèria de distribució de medicaments?
Adaptar-se a la regulació va ser la primera fase. Invertim en mitjans (vehicles i instal·lacions amb zones climatitzades), recursos humans (personal especialitzat, format i capacitat) i desenvolupem nous sistemes informàtics (control i monitorització de la temperatura, traçabilitat física i tèrmica per damunt de cada expedició) per a ser capaços de complir amb el sistema de qualitat establert per les BPD i amb especial focus a mantenir la temperatura durant el transport de medicaments per assegurar-ne les condicions d’emmagatzematge autoritzades. Seguim avançant i desenvolupant noves eines que ens permetin aportar valor afegit a aquest servei. Els esforços els dirigim a la gestió de la temperatura. Actualment ja estem en condicions de parametritzar els criteris d’alarmes de temperatura (Tª/temps) per client i notificar en línia i on time aquesta excursió.

“És cert que la distribució i, en concret, les companyies de transport han canviat els seus patrons amb la nova regulació, introduint importants millores en infraestructures i en les operatives habituals. Però cal seguir treballant dur.”

Enviar Comentari