Revista d'Anàlisi Plural

Quatre passos clau per començar a construir una Estratègia Digital

0

Pot semblar que elaborar una estratègia de màrqueting digital és un gran desafiament, però la creació d’un pla digital és un procés més senzill del que pensem. Aquests són els quatre passos fonamentals que tot negoci hauria de seguir:

LUCIANA HUESO.
Professora de TBS Barcelona i Global SEM Manager a Starcom Worldwide.


1- Coneix bé a la teva audiència
Que no t’enganyin, no hi ha cap negoci que es dirigeixi a tothom així que el primer que has de fer és detectar qui és realment la teva audiència. Una bona manera de fer-ho és construir un buyer persona (representació fictícia del nostre consumidor final) amb el qual podràs identificar el teu target ideal i només enfocar la teva estratègia digital cap a aquest tipus d’usuaris.

2- Sigues rellevant
Un cop hagis identificat a la teva audiència, és important entendre què és el que li interessa de la teva marca, i això serà exactament el contingut que li has d’oferir.

3- Descobreix els teus canals clau
Els teus clients potencials han de poder trobar fàcilment la teva web i el contingut que conté. Per a això, has d’analitzar per on es mou la teva audiència a nivell digital i compartir els teus continguts a través d’aquests canals. Elimina aquells canals que no et serveixen de res.

4- Analitza els resultats
L’últim pas que has de seguir és el de monitoritzar i mesurar els resultats. L’anàlisi és també el moment en què has de valorar totes les accions que has dut a terme i definir quines han tingut èxit i quines no. Això t’ajudarà a enfortir encara més les teves accions futures en l’entorn digital.


Llençar-se a la piscina i treballar en totes les plataformes digitals possibles pot semblar una idea temptadora, però a l’hora de la veritat no és més que una pèrdua de temps i de diners; d’aquí la importància d’elaborar la teva estratègia digital. Posem-nos-hi!

Enviar Comentari