Revista d'Anàlisi Plural

Competint amb empreses xineses

0

Si la teva companyia té entre els seus competidors empreses xineses, hauries de llegir això.

YI XIANG. Professor de Màrqueting de CEIBS.


Les companyies estrangeres que s’enfronten a competidors xinesos han de saber que les empreses xineses aprenen ràpid, de manera que, independentment del mètode per a guanyar diners que se’ls acudeixi, és important que recordin que les companyies locals sempre intentaran aprendre d’elles. L’entusiasme dels competidors xinesos per aprendre n’és la força competitiva més formidable.

Per tant, en formular les seves estratègies a mitjà i llarg termini, han de tenir-les molt en compte i tenir molt present que intentaran assimilar-ho tot, ja que són, a més, competidors ràpids i intel·ligents. Això és fonamental.

Prenguem com a exemple els productes per a la cura de la pell. L’Oréal i altres marques franceses han tingut molt èxit en el mercat xinès. Però també ho ha fet l’empresa xinesa Xangai Jahwa. Ha basat la seva publicitat a posicionar els seus productes com a completament herbals. Això ha tingut molt d’èxit perquè, tradicionalment, els consumidors xinesos creuen que els productes a base d’herbes són més saludables.

Aquest és un exemple de com els competidors xinesos ho aprendran tot sobre tu i sobre les pràctiques comercials modernes, amb l’avantatge afegit que tenen un coneixement més ampli de la cultura xinesa i d’allò que els consumidors xinesos estan buscant. Per tant, has de tenir en compte aquestes dues coses si desitges competir amb èxit amb les empreses xineses.

Enviar Comentari