Revista d'Anàlisi Plural

La formació, clau per a la Transformació Digital

0

La Transformació Digital és una realitat i del seu èxit depèn, en gran part, comptar amb una companyia preparada per al futur. Per això, és imprescindible que sigui una transformació transversal, on les persones que formen part de la companyia siguin protagonistes i agents del canvi. Elles són el principal actiu de les empreses i, per tant, formar-les serà un factor clau perquè puguin assumir els reptes que aquest procés planteja.

ELISABETH HERNÁNDEZ Directora de Desarrollo de Personas de Damm.


Heus ací algunes de les claus per al desenvolupament de tot l’equip de l’empresa:

En primer lloc, recomano que una transformació d’aquesta envergadura compti amb un pla a mitjà i llarg termini específicament centrat en les persones, perquè no només es tracta de saber utilitzar unes eines, sinó que estem parlant d’un canvi cultural que doni com a resultat una companyia més flexible i àgil, on es fomenti la creativitat. Per a això, és important dotar l’equip no només d’eines, sinó també de capacitats per ajudar-los en aquest procés. Per tant, la formació ha de ser clau en el pla de la transformació digital de qualsevol companyia. En el cas de Damm, un dels projectes clau ha estat el llançament de Damm Academy, una plataforma digital que ofereix un catàleg de formacions, tant en línia com presencials, a les persones de la companyia, facilitant-los l’accés en qualsevol lloc i moment.

I, en segon lloc, i no per això menys important, és molt important poder generar il·lusió, fent que l’equip sigui partícip del procés amb iniciatives que aportin valor afegit, que serveixin d’inspiració. En aquest cas, accions com Let ‘s Damm Together són un clar exemple del que es pot fer involucrant al màxim nombre de persones. Es tracta de conferències realitzades per diferents experts en diversos àmbits vinculats al món digital, a les quals tots els col·laboradors i col·laboradores de la companyia estan convidats, en horari laboral, o bé de forma presencial a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, o via streaming a través de la iDamm (intranet de la companyia).

Un pla de transformació digital requereix d’un pla de desenvolupament professional dels equips, combinat amb accions que generin engagement i facin partícips a totes les persones perquè, d’aquesta manera, assumeixin positivament el canvi i realitzin la formació activament, augmentant la creativitat i l’intercanvi d’idees entre els equips.

Enviar Comentari