Revista d'Anàlisi Plural

Saber escoltar per emprendre en la incertesa

0

Vivim temps incerts. O bufen vents contraris o hi ha massa calma. Anul·len congressos, tanquen països sencers, tallen suplly chains. Pèssimes condicions per a emprendre? No, perquè els mètodes i les eines de gestió es van inventar precisament per a emprendre quan bufa el mal temps. Així, només fracassen aquells que no saben escoltar.

Sébastien Bauer. Responsable de programes d’entrepreneurship a TBS Business School a Barcelona.


L’any 2002, l’enginyer de software Stewart Butterfield va tenir una idea. Un joc en línia massiu, una barreja de Monpoly i Sim City. A més, els jugadors podien pujar imatges de propietats reals i fins i tot xatejar dins el joc. Va fundar Ludicorp i va treure el seu joc al mercat.

El mercat només existia en el cap de Butterfield: el seu joc no es va vendre i va haver d’apagar els servidors. Per a l’empresari del segle XX, propietari d’una visió i responsable de dur-la a l’èxit, aquesta hauria esdevingut la història d’un fracàs. Però per a Butterfield, al contrari, aquest tancament va ser el primer d’una sèrie de grans assoliments.

Tot i no jugar-hi, els seus clients no es donaven de baixa de la plataforma. En lloc de tancar i eliminar els comptes, va observar, seguien actius. No jugaven, però es connectaven cada dia. Va preguntar i li van contestar que el seu joc no valia gens, però que l’utilitari per compartir imatges i el xat eren els millors del mercat. Va abandonar la seva idea inicial i va crear la plataforma de photosharing Flickr, que al 2005 va vendre a Yahoo per una quantitat no pública, però que s’estima entre 22 i 25 milions de dòlars. Al 2013 va finalitzar la plataforma de xat professional Slak. Al 2019 va aixecar 4,6 bilions en la seva IPO i va ser valorada per 23 bilions.


El fracàs del producte neix de no haver testejat l’existència d’un mercat. L’èxit de l’empresari ve d’haver escoltat els seus clients, fins i tot quan s’hagi hagut d’abaixar la persiana.

Enviar Comentari