Revista d'Anàlisi Plural

El propòsit professional: neix o es fa?

0

El teu propòsit professional és el teu “per què fas les coses?”. És allò que dona sentit a la teva feina i està relacionat amb un compromís intern per intentar ser la teva millor versió.

Belén Martín Sanz. Directora territorial de Castella i Lleó a CaixaBank


Crec que són poques les persones que tenen una vocació certa o molt clara. Per a la majoria, són els camins personals i professionals els que van donant forma al nostre “propòsit professional”. Perquè ni les metes ni les aspiracions són les mateixes quan comences a treballar com a becari, quan portes deu anys treballant o quan ja tens una extensa vida professional. Cada fase té els seus aprenentatges, les seves experiències i els seus objectius concrets, i en aquest camí, en el qual se succeeixen diferents d’elles en què els objectius i criteris canvien, hi ha dos aspectes que són molt importants: conèixer molt bé les teves habilitats i capacitats i planificar el teu proper moviment laboral en línia amb el teu propòsit o metes a aconseguir.

Diverses variables et facilitaran conèixer en quina fase et trobes i t’ajudaran a fer els següents passos:

1.- Formació contínua. No deixis mai de formar-te en les habilitats que t’agradin, que et permetin seguir millorant, que t’obrin a coneixements i oportunitats i que, en definitiva, aniran modelant el teu propòsit i t’ajudaran a poder anar avançant en el que vols.

2.- Networking. Dins i fora del teu sector, crea la teva xarxa de contactes per compartir pràctiques, idees i coneixements que t’ajudaran a seguir creixent com a professional.

3.- Utilitza l’ajuda de mentors, persones de qui aprens i que et poden orientar en diferents moments. Poden ser caps, col·legues, amics o referents professionals. No tinguis por de preguntar per la seva visió i compartir amb ells les teves inquietuds.

4.- En cada cicle o fase “enfoca els teus objectius” i reflexiona sobre on ets i cap a on vols anar.

Els nostres viatges professionals poden portar incorporats alguns filtres, tombs i retrocessos, però l’important és anar cada vegada més orientat al teu sentit com a persona i com a professional.

 

Belén Martín Sanz és coautora de Lo que aprendimos durante el confinamiento.

Enviar Comentari