Revista d'Anàlisi Plural

iGenium clausura la 10a edició estimulant les empreses industrials a fer sinergies per a la gestió d’energia i l’estalvi de CO₂

0

iGenium conclou el cicle Transició Ecològica i Enginyeria estimulant a les empreses industrials a fer sinergies per a la gestió d’energia i l’estalvi de CO₂
Els ponents van coincidir en la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar, conceptes clau de l’economia circular per a la transició ecològica


Barcelona 29 d’octubre de 2021_ Durant la inauguració de l’última sessió de iGenium’2021, del cicle Transició Ecològica i Enginyeria, Ricard Granados, president del Institut d’Enginyers de Catalunya, va resumir les jornades anteriors, emfatitzant el paper de les empreses industrials i de serveis en aquesta transició ecològica, citant de les sessions anteriors a Grup La Mútua dels Enginyers, RENFE , Grup Caixa d’Enginyers, Port de Barcelona, i la UPC.

Tot seguit, va presentar a Cristina Montserrat, enginyera forestal i degana a Catalunya del Col·legi de muntanyes i moderadora de la sessió, que va presentar als diferents ponents.

Raül González Prats, responsable del Mobility Lab. Cellnex amb el projecte “Zero Emissions Rural Site” (ZERS) dissenyat i desenvolupat en el Mobility Lab que la companyia té en el municipi barceloní de Castellolí. El ZERS és un innovador emplaçament de telecomunicacions amb emissions zero que inclou panell solar, turbina eòlica, antenes 5G, enllaços en banda mil·limètrica (mmW), càmeres de vídeo, sensors mediambientals i diverses tecnologies mòbils de connectivitat relacionades amb la mobilitat i la connectivitat amb els vehicles. Es tracta d’un sistema autònom de generació, acumulació i gestió energètica orientat a emplaçaments de comunicacions mòbils sense accés a la xarxa elèctrica que, fins ara, es doten de grups electrògens contaminants. Un innovador projecte per al desplegament del 5G Rural. Buscar la màxima eficiència energètica.

Va seguir, Joan Vilà, Enginyer Industrial i CEO de LC Papers amb el projecte “Flexibilitat de la biomassa en l’equilibri del sistema elèctric renovable. Durant la seva intervenció explico que la
biomassa és un recurs estratègic per a resoldre la transformació energètica de l’economia, sobretot la industrial. Tant en usos de temperatura elevada com en balanç del sistema elèctric, la biomassa és clau_ va destacar_ Pot ser amb caldera de vapor, però també amb la gasificació per piròlisi, oferint un gas clau per la generació flexible del sistema electrico_ va seguir. És necessari que hi hagi una sinergia entre la xarxa de gas, renovable, i la xarxa electricitat, una sinergia enlaire consumeixo que haurà de ser traslladada a la resta de la societat, per a resoldre els buits de producció elèctrica, va concloure.

 

Enviar Comentari