Revista d'Anàlisi Plural

VII JORNADA MÓN EMPRESARIAL: El lideratge passa per apostar pel talent

0

En col·laboració amb Fira de Barcelona, Món Empresarial ha organitzat aquest dimarts 9 de novembre i dins del marc dels salons Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació la seva VII Jornada professional: “Entorns que desenvolupen el teu talent. Més Talent=Més Ocupació”. Una taula rodona on han participat Antoni Cañete, president de PIMEC, vicepresident primer i portaveu de CONPYMES i president de la PMcM; Joan Cruz, director de Relacions Institucionals de Fundación Telefónica; Juan Tugores Ques, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, i Ángel San Segundo Haering, enginyer industrial, assessor de start-ups, business angel, mentor i professor associat de diverses escoles de negoci i director d’Entrepreneurship Keiretsu Forum Madrid. Els experts han analitzat quines són les claus per impulsar el talent des del món de la formació i l’empresa.

Laura Pons, editora de Món Empresarial, ha obert l’acte, que ha estat moderat per Àngels Roqueta, socia de COMPAS PROFESSIONAL EXPERTISE, qui ha donat la paraula, en primer lloc, al president de PIMEC. Antoni Cañete ha volgut posar l’accent, en primer lloc, en com la pandèmia ha accelerat la transformació digital de les empreses i ha posat de relleu els costos ocults que comporta l’emergència climàtica. A més, ha recordat que, al segle XXI, la productivitat, els salaris i els llocs de feina han deixat de créixer de manera paral·lela i exponencial. Per això, en la seva opinió, “per tal que els països afrontin aquests canvis i mantinguin el seu lideratge, el coneixement, entès com a captació i retenció del talent, és cada vegada més necessari. Així, la millor inversió de futur que poden fer les companyies és apostar per les persones”. En el cas concret de les pimes, el president de PIMEC ha assenyalat que la seva R+D no és la investigació i el desenvolupament sinó la imaginació i la dedicació, i que cal que es facin atractives a ulls dels treballadors (que ja no busquen tan sols un salari, sinó un projecte de vida) per fidelitzar-ne el talent.

Una fórmula trencadora
A continuació, Joan Cruz, director de Relacions Institucionals de Fundación Telefónica, ha presentat a l’auditori el projecte 42, segons les paraules, “una nova manera de formar”. Es tracta d’una escola de programació gratuïta adreçada a qualsevol tipus de públic (només cal ser més gran de 18 anys per sol·licitar-hi l’ingrés) oberta durant les 24 hores del dia, 363 dies  l’any (només tanca el dia de Nadal i Cap d’Any). La seva fórmula es trencadora, ja que està basada en l’autoaprenentatge peer to peer (no hi ha docents, es basa en l’autoaprenentatge que es produeix entre iguals). Per convertir-se en candidat a aquesta formació cal anar superant diversos tests i projectes, però “ningú no et dirà què has de fer ni quines són les normes, només et diran que has de fer 14 projectes en 26 dies i serà el mateix sistema el que t’anirà guiant. El lema de 42 és ‘Up to you’, perquè a 42 ens interessa la gent resilient que sap buscar-se la vida, treballar en equip, comunicar, gestionar el seu temps i trobar solucions; gent que s’adapta a treballar en la incertesa. I és que aquestes competències són fonamentals en el moment que estem vivint”, ha remarcat l’expert. De moment, segons Cruz, l’experiència està resultant un èxit ja que “els alumnes del campus 42 obtenen un 100% d’inserció laboral, i això és el que realment ens importa”.

Per la seva banda, Juan Tugores Ques, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, ha posat l’accent en la necessitat de reconvertir la universitat en gresol del talent. “La nova realitat del món de la formació és que naveguem per aigües inesperades i la universitat s’hi ha d’adaptar per no acabar sent un dinosaure”, ha declarat. En aquest sentit, ha advocat per un canvi en el paradigma formatiu incidint en la necessitat d’una formació bàsica rigorosa i transversal on les assignatures estiguin integrades i es produeixi una aplicació pràctica dels aprenentatges. Altres propostes que ha formulat el catedràtic són els estímuls a la creativitat i l’orientació dels coneixements cap al món empresarial. Tugores ha insistit que “la formació és una cadena de coneixements i que cal repensar-ne l’estructura i el valor per adaptar-se a les noves demandes del futur”.

Finalment, el director d’Entrepreneurship Keiretsu Forum Madrid, Ángel San Segundo Haering, ha enumerat quines són les competències clau per al progrés de l’empresa emergent i i ha destacat que “el lideratge, l’empatia, la resiliència, l’ambició, la disciplina i l’equilibri, la pràctica i l’execució i la inclusió dels ODS formen el marc ideal de l’emprenedoria.” L’expert ha afegit que l’oportunitat és tres vegades més important que el finançament per llançar una start-up i que en aquest sentit l‘empatia amb el client és tan vital com la innovació.

Un retrobament molt desitjat
La trobada, que ha tingut un caràcter especial en suposar el retrobament dels seguidors de Món Empresarial després de l’aturada que ha patit el sector dels negocis arran de la pandèmia, s’ha tancat amb un debat amb l´auditori de referència format per una setantena de professionals, entre els quals empresaris, directius, degans, presidents i gerents de col·legis professionals, gremis, fundacions, associacions i institucions de Catalunya.

Enviar Comentari