Revista d'Anàlisi Plural

AIJEC. El punt de trobada dels joves empresaris

0

Al llarg dels seus més de 30 anys de trajectòria, l’AIJEC ha ajudat a milers de joves a fer realitat el seu projecte o a consolidar-lo. El missatge d’aquesta organització capdavantera en l’impuls de l’emprenedoria al nostre país és clar: la creació d’empreses aporta valor econòmic i també social al conjunt de la societat.

Text: Redacció
Fotos: AIJEC


L’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya “és el punt de trobada dels herois contemporanis que són els empresaris”. Així defineix l’AIJEC el seu president, Marc Bonavia, i és que ser jove i empresari no és gens fàcil. L’organització va néixer el 1985 amb l’objectiu de fer valer els interessos específics d’aquest col·lectiu per aconseguir el marc fiscal, laboral i administratiu adient per poder convertir les bones idees en projectes empresarials sostenibles en el temps. Actualment, representa a més de 500 joves empresaris d’arreu de Catalunya, menors de 41 anys, amb empresa pròpia i de tot tipus de sectors. Els majors de 41 anys, a més, poden seguir-hi vinculats a través de l’AIJEC+ (Plus).

mon-empresarial-005-en-detall-aijecL’AIJEC treballa per promoure i fomentar l’emprenedoria, així com per cercar i consolidar eines útils i avantatges pels seus membres. L’associació busca arribar a tots els àmbits de la societat amb un missatge de reivindicació de l’emprenedoria. En definitiva, vol que s’interpreti positivament la creació d’empreses, entenent que ser empresari aporta un valor econòmic i social, genera riquesa i ocupació, i d’aquesta manera permet sortejar moments de crisi com els actuals. A més, col·labora amb escoles, instituts, universitats i altres centres d’ensenyament per estimular l’esperit emprenedor dels joves.
La tasca de l’AIJEC es pot subdividir en quatre eixos. El primer és el networking, doncs crear xarxa i compartir experiències és una de les millors maneres de créixer com a professional. Entre les activitats de l’associació, doncs, destaca el Dinar d’Emprenedors, que se celebra de forma mensual i serveix per a conèixer de primera mà les vivències d’empresaris de reconegut prestigi. El segon és la formació: l’AIJEC ofereix cursos dissenyats en funció de les necessitats dels seus associats i impartits pels propis membres. El tercer se centra en la recerca de vies de finançament per fer realitat els projectes. Així, a través de l’organització gairebé 200 empreses catalanes de recent constitució per part d’emprenedors menors de 41 anys han pogut accedir a dos milions i mig d’euros en préstecs sense avals. El quart i últim eix de treball és l’assessorament.

L’objectiu de l’AIJEC és fer valer els interessos específics dels emprenedors per aconseguir el marc fiscal, laboral i administratiu adient per poder convertir les bones idees en projectes empresarials sostenibles en el temps

Premi Jove Empresari
Una de les activitats més destacades de l’AIJEC és el Premi Jove Empresari, que reconeix el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris catalans capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials. Amb aquest guardó, es vol reconèixer aquell empresari que ha fet créixer i consolidat la seva idea inicial en forma d’un negoci viable, així com l’esperit emprenedor i la trajectòria personal del promotor, la visió internacional, i els reptes i perspectives de futur. Entre els guanyadors dels darrers anys destaquen Jordi Priu de MMM; Horacio Martos de Social Point i Josep Ametller de Casa Ametller; Jorge Mas de MasGourmets; Tomás Diago de Softonic; Xavier Berneda de Munich i David Pellicer d’Etnia Barcelona.

Cerimònia d’entrega del Premi Jove Empresari 2014, al Parc d’Atraccions Tibidabo.
Cerimònia d’entrega del Premi Jove Empresari 2014, al Parc d’Atraccions Tibidabo.

Llegeix també: Entrevista a Marc Bonavia, president de l’AIJEC.

Enviar Comentari