Revista d'Anàlisi Plural

Infografia: La producció mundial de cereals

0

L’últim informe de la FAO (l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) relatiu a la producció mundial de cereals confirma que la collita de 2013, amb un volum total de prop de 2.500 milions de tones, va establir un nou rècord. Així, respecte de l’any 2012, quan es van recol·lectar una mica més de 2.305 tones, ha experimentat una variació a l’alça del 8,4%, mentre que respecte de l’any 2011, període en què s’havia establert l’últim pic productiu amb 2.352 tones, la variació ha estat del 8,4%.
Des de la FAO, han assenyalat que “aquest augment de la producció mundial de cereals aconseguit el 2013 ja s’ha traduït en preus més assequibles que, alhora, estan impulsant la utilització i el comerç de cereals”. De fet, les dades del mes de febrer de 2014 indiquen que els preus dels cereals continuen estant, en general, un 18,8% per sota del seu nivell en el mateix mes de l’any anterior.
D’altra banda, l’informe de seguiment del mercat que elabora mensualment el Sistema d’Informació sobre Mercats Agrícoles (AMIS, en les seves sigles en anglès), preveu que, de cara al 2014, malgrat l’augment de tensions geopolítiques a la zona del Mar Negre, fet que “amplifica la incertesa en els mercats, les collites rècord en diversos països productors importants augmentaran el subministrament i donaran lloc a existències mundials molt més altes enguany de blat de moro, blat, arròs i soja”.

La producció mundial de cereals

Enviar Comentari