Revista d'Anàlisi Plural

Els reptes de la transformació digital al sector financer

0

La digitalització del sector financer avança a velocitat de creuer, i encara més després de la pandèmia de la COVID-19, que n’ha accelerat tots els plans. Això suposa un gran repte, perquè no n’hi ha prou només de millorar o llançar serveis molt vistosos, sinó que perquè aquesta transformació tingui èxit i sigui realment útil, els bancs han de tenir en compte diferents consideracions per assolir una estratègia 100% digital.

gabriela gianattasio. VP EMEA de Veritran i membre de la “Learning Innovation Unit” de l’IESE.


Pensar en el client
El primer pas és tenir clares les necessitats reals dels clients. Digitalitzar-se ha de servir perquè els usuaris operin de manera més senzilla diàriament amb l’entitat. Per tant, es tracta d’aplicar solucions que els siguin rellevants i que facilitin la realització de les gestions.

Tecnologies disruptives que sumin
Tenir aquest enfocament clar envers el consumidor ajudarà a identificar quines són aquelles tecnologies que milloren la relació amb els usuaris i alhora acceleren la digitalització del sector.

Una és la biometria, que pot servir per reduir l’ús de contrasenyes, tot facilitant l’accés a la banca digital de manera més senzilla. També la implementació de la Intel·ligència Artificial pot contribuir a millorar la relació entre clients i entitats. Entendre’n el comportament i fer una anàlisi 360° de les dades permetrà anticipar-se a les necessitats i adaptar l’oferta de productes o serveis.

Low-code: guanyar temps i reduir costos
I en un procés de canvi tan ràpid en què les entitats competeixen entre si per llançar solucions innovadores, la tecnologia low-code és clau. Aquesta forma de desenvolupament permet millorar els temps d’integració i costos per incorporar noves solucions digitals en qualsevol moment del cicle de vida d’aplicacions financeres preexistents.

En definitiva, la creixent adopció digital i el nou perfil de consumidors requereixen noves estratègies d’atenció que s’han d’implementar amb rapidesa per retenir o captar nous usuaris i adaptar-se tan ràpid com sigui possible a les necessitats que van sorgint. Sens dubte, el low-code pot marcar la diferència en aquest context.

Enviar Comentari