Revista d'Anàlisi Plural

Es busca el jove empresari de l’any

0
La XXI edició del Premi Jove Empresari, que organitza l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), està en marxa i busca reconèixer el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris catalans capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials. Fins al 28 d’abril hi ha temps per presentar candidatures.
Premis AIJEC 2012
Un cop més, l’AIJEC busca reconèixer el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris catalans.     / CEDIDA.

AIJEC

Emprenedor d’entre 18 i 40 anys, que desenvolupi la seva activitat empresarial a Catalunya i amb un negoci viable, amb valors i un futur prometedor. Aquest és el perfil que l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) busca per coronar al millor jove empresari del 2013. Des de l’AIJEC, i des de fa 21 edicions, es reconeix el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris catalans capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials. El Premi Jove Empresari reconeix aquell emprenedor que hagi fet créixer i hagi consolidat la seva idea inicial en forma de negoci, així com l’esperit emprenedor i la trajectòria personal del promotor, la visió internacional i els reptes i perspectives de futur.
A aquest premi se li sumen el guardó a la Millor Iniciativa Empresarial, pel project e amb una idea de negoci més creativa i innovadora, i tres reconeixements més: el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, per a un empresari català amb experiència i un projecte empresarial consolidat; el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, per un foment positiu de l’ús de la llengua catalana a l’empresa, i el Reconeixement al Futur Jove Empresari que, per segon any consecutiu, vol reconèixer un project e emprenedor treballat per menors de 18 anys.

El premi jove empresari 2013 s’entregarà el proper 28 de maig. El termini de presentació de candidatures va finalitzar el passat 28 d’Abril

Valor des dels valors
El període per presentar-hi candidatures va finalitzar el 28 d’abril i des de l’associació de joves empresaris s’esperava superar la xifra rècord de 104 candidatures que es van rebre l’any passat. Unes xifres, defensa l’AIJEC, que demostren que els empresaris estan aportant valor econòmic i social a la societat actual, generant riquesa i ocupació, “però sobretot, una riquesa que va més enllà dels diners, que genera valor des dels valors”, comenta Marc Bonavia, president de l’AIJEC. Per a l’associació —que compta amb més de 500 joves empresaris d’arreu del territori, menors de 41 anys— els emprenedors han de convertir-se en l’avançada d’un nou paradigma. Segons Marc Bonavia, en l’era del coneixement, l’avantatge competitiu més important és el capital humà: “Si volem empreses que facin fort el nostre teixit empresarial, hem de plantejar projectes on les persones prenguin consciència del seu valor”. Des de l’associació de joves empresaris s’aposta, per tant, per un model d’empreses que aprofiten la dimensió humana de les organit zacions i que “humanitzen els seus recursos per desplegar-ne tot el seu potencial”. Per a Bonavia, la supervivència de les empreses passa per la seva capacitar d’oferir serveis innovadors “que no podrien o no sabrien oferir treballadors d’altres països més barats, o maquinària”, i que estan lligats “al compromís amb el projecte, fet que només es dóna quan l’empresa esdevé l’espai de creixement dels seus components”.

Una gala plena de sorpreses
El Premi Jove Empresari s’entregarà el proper 28 de maig dins el marc d’una gala amb presència de destacades personalitats de l’àmbit institucional, empresarial i econòmic català. L’organització encara no ha revelat l’escenari, un element que sempre genera misteri. Les darreres edicions s’han celebrat a la Ciutat Comtal. Concretament a la Llotja de Mar, al Gran Teatre del Liceu i al Camp Nou.

Els finalistes d’enguany
En aquesta edició s’han rebut un total de 107 candidatures, una xifra record mai abans aconseguida i s’han tingut en compte factors com la idea inicial de negoci, l’esperit emprenedor, la trajectòria i els reptes i perspectives de futur de les candidatures presentades.
Els finalistes de cada categoria són:

Premi Jove Empresari:
· Carlota Pi de HolaLuz.com
· Horacio Martos de Social Point
· Pau Bach de Batec Mobility

Millor Iniciativa Empresarial:
· Palens Barcelona
· PopPlaces.com
· Volta Motorbikes

 

Josep Ametller, Premi Jove Empresari 2012
Enmig del Camp Nou, els joves empresaris es van conjurar per golejar a la crisi en la gala de l’any passat. En aquest escenari de luxe, davant de més de 350 persones i sota la presidència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el Premi Jove Empresari celebrava el seu vintè aniversari. El protagonista de la nit va ser Josep Ametller, fundador de l’empresa de productes alimentaris Casa Ametller. Al capdavant d’una empresa familiar amb més de 70 botigues i una plantilla que supera el miler de treballadors, Ametller va ser escollit Premi Jove Empresari 2012. Van pujar amb Ametller al pòdium Christian Rodríguez, de l’empresa ByHours.com, com a millor iniciativa empresarial, i l’empresari gironí Josep Lagares, per la seva trajectòria professional al capdavant de Metalquimia. El projecte WIFNIC, del Col·legi Claret de Barcelona, va ser distingit per primer cop amb el guardó al millor projecte empresarial sorgit de la iniciativa de joves entre 14 i 18 anys.
Josen Ametller i Marc Bonavia amb Artur Mas
Josep Ametller, fundador de Casa Ametller, Marc Bonavia, president de l’AIJEC, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.     / CEDIDA.

Els comentaris estan tancats.