Revista d'Anàlisi Plural

Biblioteca Empresarial: Entrevista a Mar Galtés

0

Marta Galtés

En temps de crisi els emprenedors surten com bolets. I la Mar Galtés, periodista econòmica de La Vanguardia, n’ha collit uns quants al llarg de la seva carrera. Ara, de les grans històries que hi ha darrere n’ha fet un llibre. Totes diferents però amb un denominador comú: la passió i l’entusiasme dels seus protagonistes.

Text: Berta Seijo


D’on prové el seu interès pels emprenedors?
Ja fa anys que a la secció d’economia de La Vanguardia dediquem una secció específica al teixit de pimes locals, i quan va haver-hi el boom d’Internet a finals dels 90, vaig començar a parlar de les noves empreses que es creaven, molt abans que es posessin de moda els emprenedors.

Quines aventures l’han marcada més?
Les de visionaris de fa 30 o 40 anys, que ja han superat més d’una generació i que han sabut evolucionar. L’emprenedoria no va néixer amb Internet! A vegades no ens pensem que darrere HP hi va haver el senyor Hewlett i el senyor Packard, o que L’Oreal la va crear un jove químic que es va inventar un tint per al cabell. Aquí també tenim històries d’aquestes!

Però encara hi ha molts tòpics entorn la figura de l’emprenedor. I vostè n’haurà detectat uns quants…
Durant els anys de la crisi, els polítics han fet servir l’emprenedoria com la solució a l’atur. Però d’Steve Jobs només n’hi ha un, i no tothom serveix per crear i portar una empresa. I em fa por que aquesta moda hagi generat moltes frustracions. Malgrat això, la part bona del missatge de l’emprenedoria és la que implica prendre decisions, marcar-se objectius i treballar per aconseguir-los.

I quines entrevistes són les seves predilectes?
Expliquen que Henry Ford va dir que si quan va inventar el cotxe hagués preguntat als clients què necessitaven, li haguessin contestat que un cavall més ràpid. Aquesta és la filosofia disruptiva que m’agrada escoltar. Però és veritat que ningú no té la bola de vidre per saber què funcionarà i què no. Encara n’hi ha que emprenen de qualsevol manera, per provar. A mi m’agrada entrevistar els emprenedors que tenen clar que volen respondre a una necessitat concreta. D’aquests sempre se n’aprèn.

mon-empresarial-003-aventuras-emprendedoresUna cronista entre emprenedors

Especialitzada en tecnologia, avenços a Internet, màrqueting i noves tendències de consum, Mar Galtés és periodista a La Vanguardia des de fa més de 20 anys, on hi va entrar com a becària. Aquest és el seu segon llibre, exemple del seu interès per les històries personals i el costat més humà dels empresaris. Amb el primer, El timo de la superwoman (2010), va compartir autoria amb la psicòloga Esther Casademont.

Pàgines: 232
ISBN: 978-84-939268-2-3
Editorial: Libros de Cabecera

 

Enviar Comentari