Revista d'Anàlisi Plural

Es pot fer bé la feina i el bé amb la feina?

0

mon-empresarial-004-cristian-roviraÉs compatible una gestió 100% empresarial i competitiva amb una gestió socialment responsable?

 
 
 
Cristian Rovira. Vicepresident de Grupo SIFU.
 
 
 
 
 
 
 


 
Cada vegada hi ha més companyies que conjuguen el bon producte o servei i la gestió professional i de mercat amb actius i serveis que ajuden a millorar aspectes de la societat. Aquestes empreses utilitzen aquesta conjunció com un avantatge que les impulsa a desmarcar-se d’una competència que esdevé cada vegada més exigent però alhora també més impersonal. Així, el que en un inici pot representar un handicap pel fet d’haver de desenvolupar temes socials dins les polítiques de la pròpia empresa, es pot acabar convertint en un factor diferencial.

Un exemple seria el cas de la cadena de supermercats de productes ecològics Veritas. Oferir productes més cars que els supermercats convencionals podria haver sigut un factor contraproduent per assolir els seus objectius dins un mercat competitiu. Però amb el temps s’ha demostrat que és factible compatibilitzar negoci amb valors, i que aquest justament pot acabar essent el seu principal factor de competitivitat.

Vull destacar també el cas de Grupo SIFU, atès que, tenint en compte l’alt nombre d’empreses de Facility Services existents al mercat, hem aconseguit diferenciar-nos perquè oferim serveis que garanteixen la màxima qualitat i excel·lència, però ho fem a través de la integració laboral de persones amb discapacitat, les quals representen més del 85% de la nostra plantilla. Aquest component social, sumat a la nostra especialització, és la nostra raó de ser i ens permet oferir un valor afegit i diferenciador respecte la resta de companyies d’externalització de serveis.

Val la pena repensar el teu negoci mirant d’integrar-hi un component social. En un futur les empreses que vagin per aquesta via, a més d’ajudar a crear un món millor, veuran com les seves eines s’incrementen i alhora com són capaces d’atraure el millor talent del mercat, fet que les conduirà inexorablement a l’èxit en tots els sentits.

Enviar Comentari