Revista d'Anàlisi Plural

Infografia: Tipus d’interès i baixes inflacions

0

Les polítiques monetàries impulsades arran de la crisi han dut a instaurar tipus d’interès a la baixa –en reunió el passat 21 d’abril el Banc Central Europeu (BCE) va decidir que el tipus aplicables a les operacions principals de finançament, la facilitat marginal de crèdit i la facilitat de dipòsit es mantinguin sense variació en el 0,0%, el 0,25% i el -0,40%, respectivament-, una decisió que, al seu torn, interactua amb molt baixes inflacions (a Espanya, es va tancar l’exercici anterior al -0,5%). Així es pot observar en el darrer World Economic Outlook publicat pel Fons Monetari Internacional (FMI) el passat mes d’abril. Un document on s’alerta que l’economia mundial es debilita a causa d’un creixement massa lent i sostingut durant massa temps. I és que reduir els tipus oficials no ha acabat de fomentar l’accés al finançament ni ha propiciat un repunt destacable del consum, i és un factor que desincentiva l’estalvi i dificulta el desendeutament.

mon-empresarial-006-tipus-interes-baixos-mapa-mon-001
mon-empresarial-006-tipus-interes-baixos-mapa-mon-002

Llegeix també: Tipus d’interès negatius: una nova realitat?

Enviar Comentari