Revista d'Anàlisi Plural

Responsabilitat social corporativa i consciència social

0

Les grans empreses privades estan fent un gran esforç amb els seus actuals programes de RSC, no obstant això, aquests projectes moltes vegades queden reduïts a un petit apunt comptable, molt rendible a nivell de màrqueting per a la seva reputació de marca, però excessivament superficial pel que fa a la seva autèntica responsabilitat social. Perquè la RSC no consisteix només a assignar alguns diners per a “temes socials”.

CEFERÍ SOLER. Professor de Direcció de Persones i Organització a ESADE.


L’autèntica responsabilitat social de les empreses és la de col·locar els valors ètics en el nucli de totes les seves operacions / decisions amb les persones, ja siguin aquestes empleats, clients, proveïdors o ciutadans en general. La qual cosa inclou un veritable respecte als seus entorns mediambientals.
Els dramàtics i controvertits casos de suïcidis d’empleats, de tots els nivells, vinculats a sobrecàrrega laboral a empreses com Zurich, France Telecom (Orange) o Foxcon (el principal proveïdor d’Apple a la Xina) no són més que lamentables puntes d’un gran iceberg d’absència de “Lideratge amb Consciència” que cal començar a atrevir-se a descongelar.
Els valors són paraules amb un alt nivell d’acceptació social. Quan es pregunta a una empresa quins són els seus valors corporatius, aquesta tendeix a contestar de la manera més atractiva per als seus empleats, clients i el seu context social. D’aquesta manera, els valors declarats o supòsits no són necessàriament coherents amb els valors practicats, aquells que realment governen les decisions de la seva conducta.


 Per als minoristes comprendre com els consumidors realitzen les cerques dels productes a Internet els permet ajudar-los aLa cohesió interna i avantatge competitiu de l’empresa capitalista és el pragmàtic valor de la coherència entre el que es pensa, el que explica la seva web i el que es fa. Quan els valors de l’empresa es proclamen des del Consell d’Administració per mera recerca de la reputació, o d’altres avantatges empresarials, sense que el seu motor sorgeixi d’una autèntica connexió interior dels seus líders amb ells mateixos, tendeixen a convertir-se en paper mullat o, més modernament, en boniques pàgines web electrocutades. Perquè no tenen vida ni consciència social.

Enviar Comentari