Revista d'Anàlisi Plural

Homes inconstants, dones lleials

0

Les relacions romàntiques no només influeixen en el comportament d’homes i dones davant d’una cita sinó també a l’hora d’abordar una compra.

YAN ZHANG. Professora assistent de Màrqueting a the National University of Singapore (NUS) Business School.


Els homes i les dones aborden les relacions romàntiques de manera diferent. Les investigacions mostren que un mer suggeriment de relació breu empeny els homes a buscar la varietat, mentre que els indicis de relacions duradores augmenten el compromís en les dones.
En un estudi, un grup de participants va llegir un text que suggeria un encontre romàntic breu, mentre un altre llegia un que donava peu a una relació a llarg termini. A continuació, a tots dos grups se’ls van oferir snacks de diferents sabors i se’ls va demanar que en seleccionessin tres. Conèixer el nombre de diferents sabors que van triar ens permet mesurar la seva tendència per la varietat davant d’una compra.
Les troballes suggereixen que la simple insinuació d’una relació romàntica breu estimula els homes a buscar varietat, fins i tot quan es tracta de consumir snacks; la proposta d’una relació a llarg termini, en canvi, no els afecta en absolut.
A diferència dels homes, les dones que van llegir el text que suggeria una relació breu no van buscar gran varietat. De fet, després de llegir el fragment que donava peu a una relació a llarg termini encara ho van fer menys. Això implica que saber per endavant que una relació és a curt termini no influeix en les dones en l’elecció de varietat com sí ho fa el llarg termini: els fa buscar menys varietat.


Si una marca dirigida a dones té la intenció de conrear la lleialtat dels seus clients actuals, fer servir el concepte de l’amor etern en les seves campanyes sembla una possible estratègia eficaç. Els anuncis de parelles que s’enamoren o de marits que mostren gratitud a les seves dones per tenir cura de la família són temes més propensos a generar lleialtat de marca entre les dones. D’altra banda, una nova marca que tingui per objectiu captar nous consumidors fent-los canviar de marca resultarà més atractiva si es dirigeix als homes amb missatges que suggereixen un romanç de curta durada. Els que s’associen amb aventures una mica inversemblants poden promoure la recerca de varietat i fomentar el canvi de marca entre els homes.

Enviar Comentari