Revista d'Anàlisi Plural

Biblioteca Empresarial: Aprendre a emprendre

0
Bill Aulet.
Bill Aulet.

Bill Aulet té una consigna molt clara: “El gen de l’emprenedor no existeix”. I és que l’èxit de grans empreses que van començar a garatges de barris residencials no és només fruit del carisma natural d’un sol individu, sinó d’un equip caracteritzat per l’autodisciplina que ha sabut agafar les regnes del seu propi destí.
Centrar-se en un objectiu concret i dur-lo a terme, no conformar-se fàcilment, veure el món a través dels ulls del client i posar-se a prova dia rere dia són alguns dels principis que composen el decàleg del bon emprenedor per a l’autor d’aquest llibre publicat a Estats Units fa dos anys i traduït ara al castellà.

El risc arriba a les aules
Defensor nat de l’emprenedoria, Aulet defensa a la seva obra que la creació d’empreses és imprescindible a l’actualitat: “Quan els estats ja no proporcionen llocs de treball i les grans companyies no s’expandeixen, la solució és obrir la teva pròpia companyia.” I això es pot ensenyar i aprendre, com passa amb altres professions.
Com? En primer lloc, tenint l’esperit i, després, adquirint les habilitats i capacitats idònies. De coneixement no en falta, i es va assimilant poc a poc durant tot el procés. Amb aquest propòsit, l’autor sintetitza una senzilla metodologia de 24 passos que, en un llenguatge comú i amè, recull els aspectes clau de la creació d’empreses.

La disciplina de emprenderEL DIVULGADOR DE L'ÈXIT
Bill Aulet és professor titular a l’escola de negocis MIT Sloan School of Management i director del Martin Trust Center al mateix centre, però alhora compta amb una trajectòria laboral de 25 anys envejable: des dels seus inicis a IBM fins a la seva etapa com a emprenedor a diferents sectors –és el creador de Cambridge Decision Dynamics i de SensAble Technologies–. A més a més, Aulet treballa amb start-ups d’estudiants, pimes, multinacionals i governs d’arreu del món per fomentar la cultura empresarial basada en la innovació.
La disciplina de emprender. 24 pasos para lanzar una startup exitosa
Pàgines: 272
Editorial: LID Editorial
ISBN: 9788483564066

Enviar Comentari