Revista d'Anàlisi Plural

RSE a Catalunya: Respon.cat premia les empreses més responsables

0

Unilever, Cafès Novell, Galetes Trias, Xocolates Genescà, Novartis, el Parlament de Catalunya, l’Alt Penedès i Francesc Martínez de Foix han estat reconeguts per les seves bones pràctiques i la seva trajectòria en matèria de Responsabilitat Social Empresarial (RSE). Els guardons es van entregar ahir a la tarda a la casa Llotja de Mar de Barcelona, en l’acte de lliurament dels Premis Respon.cat.


Els Premis Respon.cat han volgut posar en valor en la seva tercera edició la trajectòria socialment responsable d’Unilever i Cafès Novell, però alhora han reconegut tres organitzacions privades més per bones pràctiques en àrees concretes: Trias Galetes i Biscuits (per la col·laboració amb la Fundació Emys en producte ecològic i reptes ambientals), Xocolates Genescà (per la gestió de la diversitat d’origen del seu equip) i Novartis (pel programa de voluntariat entre els seus treballadors i treballadores). D’altra banda, com a novetat, enguany Respon.cat ha guardonat per primer cop un organisme públic, el Parlament de Catalunya, pel seu compromís amb la reforma horària.

Reconeixements especials
Més enllà de valorar la tasca d’organitzacions concretes, Respon.cat també premia comarques que posen el seu gra de sorra per fer dels valors de la RSE un factor identitari local. Ahir, el millor Territori Socialment Responsable fou l’Alt Penedès, que va estar representat per la Fundació Pro Penedès.
Per últim, a l’acte es va voler retre un petit homenatge al recentment desaparegut Francesc Martínez de Foix, que fou director general del Grup Cooperatiu Taller Escola Barcelona (TEB), fundador i president fins aquest mes de març de la Federació Catalana d’Esports amb Discapacitat (Acell) i impulsor dels Special Olympics.

Més informació de tots els guardonats aquí.

Enviar Comentari