Revista d'Anàlisi Plural

María Dolores Dancausa, Andreu Mas-Colell, el Col·legi d’Economistes de Catalunya i el Cercle d’Economia, premis IEF a l’Excel·lència Financera.

0

L’Auditori Planas de Barcelona va acollir el 19 de novembre l’onzena edició dels guardons atorgats per l’Institut d’Estudis Financers (IEF) amb la presència de 150 directius financers. L’acte va ser presidit pel Secretari General de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos.


Reconèixer persones i institucions exemplars que serveixin de model i de referència en un sector controvertit com és el financer és l’objectiu que persegueixen els Premis IEF a l’Excel·lència Financera. Per això, en la seva onzena edició, els guardons atorgats per l’Institut d’Estudis Financers (IEF) han volgut posar en valor la professionalitat de figures com la de la consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, l’exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, el Cercle d’Economia i el Col·legi d’Economistes de Catalunya.

En una cerimònia celebrada el 19 de novembre a l’Auditori Planas de Barcelona i en presència de 150 directius financers, Dancausa va rebre el guardó com a reconeixement a la seva carrera professional i a la seva notable trajectòria a Bankinter durant els anys de crisi financera, on ha destacat per la innovació i l’alta reputació en el sector directiu i bancari. Dancausa va assegurar en rebre el premi que la seva tasca al capdavant de Bankinter ha passat per “gestionar una entitat capaç de superar els reptes que presenta el sector financer”. Uns reptes que, segons la consellera delegada de Bankinter, passen per adaptar-se a la revolució tecnològica i combatre “l’auge de la indústria del frau” que pateix el sector bancari i les grans empreses en mans de determinats despatxos d’advocats. Dancausa, també va voler aprofitar l’avinentesa per remarcar la importància que té l’educació financera per aconseguir una societat lliure.
Per la seva banda, Andreu Mas-Colell (premi a la Carrera Acadèmica) va voler destacar la necessitat de formar en matèria financera, no només els professionals del sector financer, sinó tota la ciutadania. “Com a societat no ens en sortirem si tots els ciutadans no tenim un mínim d’enteniment dels termes i de la lògica financera” va assegurar l’exconseller d’Economia.

Dancausa va rebre el guardó com a reconeixement a la seva carrera professional i a la seva notable trajectòria a Bankinter durant els anys de crisi financera, on ha destacat per la innovació i l’alta reputació en el sector directiu i bancari.

L’onzena edició dels Premis IEF a l’Excel·lència Financera també van reconèixer el 3r Congrés d’Economia i Empresa del Col·legi d’Economistes de Catalunya amb el premi en Divulgació. Van recollir el guardó l’exdegà del Col·legi d’Economistes i president del comitè organitzador del Congrés, Joan B. Casas, i el degà del Col·legi d’Economistes, Anton Gasol. Tots dos van qualificar la distinció de “premi compartit” entre els més de 400 professionals que van aportar el seu gra de sorra per fer possible que el Congrés d’Economia i Empresa es convertís en una eina útil i de servei públic per al país.
Finalment, Jordi Alberich, antic director general del Cercle d’Economia, va ser l’encarregat de recollir el premi IEF a l’Excel·lència Financera en Comunicació atorgat al Cercle d’Economia per la rellevant aportació a la informació econòmica i financera. Durant la seva intervenció, Alberich va reivindicar l’economia oberta i inclusiva com una eina fonamental per a la creació d’una societat pròspera i lliure en plena integració a la Unió Europea.
Va presidir la cerimònia dels IX premis IEF a l’Excel·lència Financera el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, qui va voler reivindicar durant la seva intervenció l’excel·lència i la professionalitat com les millors eines per recuperar la reputació del sector financer.

Enviar Comentari