Revista d'Anàlisi Plural

Solucions per a la supervivència econòmica de la Xina

0

A la Xina actual, on s’han produït una sèrie de canvis i ha sorgit un nou statu quo, les expectatives futures per a la macroeconomia han canviat significativament respecte de les anteriors. Crec que una Estratègia Dominant (un concepte de la teoria de jocs que implica una total confiança en les eleccions) és la solució a l’actual situació econòmica xinesa de “recerca de canvis enmig d’un desenvolupament estable”.

XU BIN. Professor d’Economia de CEIBS.


Quina és l’Estratègia Dominant de l’economia xinesa? La resposta és deixar que el mercat jugui un paper decisiu en l’assignació dels recursos. Independentment de fins a quin punt canviï la situació nacional o internacional, el desenvolupament econòmic de la Xina sempre tindrà un futur brillant si el seu poble allibera completament la seva saviesa i potencial. Per aconseguir-ho, la clau consisteix a proporcionar-los espai suficient per a desenvolupar-se lliurement.

Tant la teoria com la pràctica econòmica demostren que una economia orientada al mercat és la forma més eficient d’alliberar completament la saviesa i el potencial de les persones.

Per tant, si volem que la Xina sobrevisqui a l’actual volatilitat i agitació, el mercat ha de tenir un paper més important en l’assignació dels recursos, cal crear un espai més gran perquè la gent doni curs a la seva saviesa i potencial, i es requereixen més esforços per tal d’aconseguir reduccions més significatives en impostos i honoraris administratius, així com la reforma del sistema administratiu.

Deixar que el mercat jugui un paper decisiu en l’assignació de recursos no és només una Estratègia Dominant per fer front a la situació internacional actual, sinó també un prerequisit perquè l’economia xinesa mantingui un desenvolupament estable i sostenible en els propers anys.

Enviar Comentari