Revista d'Anàlisi Plural

Joves talents: Polina Montano

0

24 de novembre del 1978, Sant Petersburg, Rússia
Bachelor in Business and languages (Hooge Economische School) / Màster en Emprenedoria i Innovació (Universitat de Luxemburg)

Per a Montano, “la il·lusió de crear, desenvolupar i millorar cada dia alguna cosa en què creus i a la qual dediques la teva vida és una sensació incomparable”. Per això, anima a tot aquell que tingui ambició que s’atreveixi a començar alguna cosa pel seu compte. Entre els seus consells als nous emprenedors, en destaca quatre: tingues clar qui és el teu client; escolta’l; estableix prioritats; i “sigues benvolent amb tu mateix quan cometis errors; és part del procés d’aprenentatge”.

Text: Emma Bouisset


  • Per què no li hem de perdre la pista?

És la cofundadora i directora general a Espanya de JOB TODAY, una app de recerca de feina llançada a Barcelona l’abril del 2015 i que, en tan sols un any, ja va començar a operar a tot Espanya i va expandir les seves activitats al Regne Unit. La particularitat d’aquest marketplace (com el defineix Montano) és que “a la nostra plataforma els candidats hi troben oportunitats d’ocupació úniques: vacants en negocis del seu voltant i ofertes de pimes (de tots els sectors) que fins ara romanien invisibles als millennials que busquen a Internet les seves primeres experiències en el mercat laboral pel fet que aquests establiments només les comunicaven de manera off-line“.

Els punts forts de JOB TODAY són dos: en primer lloc, la seva immediatesa, “ja que ofereix resultats ràpids per a necessitats urgents de contractació”; i, en segon lloc, la transparència, “ja que la nostra app permet obrir un xat entre les dues parts perquè aquest procés sigui ràpid i directe”.

JOB TODAY té la vista posada a fer el salt als Estats Units, “però això ja serà a llarg termini. De moment, estan treballant en millores en el rendiment i eficiència de l’aplicació. “I estem començant a incorporar tecnologia de matching per aconseguir identificar els treballs més rellevants per a una persona que busca feina a través de l’app o ordenar els candidats en termes d’afinitat per determinar quins són els que millor encaixen en una oferta de treball de cara a l’ocupador”.

  • El (dur) camí fins a cridar eureka!

“Sempre he tingut una personalitat emprenedora i, després de vuit anys dirigint una estació de servei a Luxemburg, vaig començar el Màster en Emprenedoria i Innovació de la Universitat de Luxemburg. Coneixia molt bé el món tradicional del comerç i volia veure com es podia connectar amb la tecnologia. En aquest període vaig conèixer el meu soci, Eugene Mizin, amb qui vam analitzar la idea de JOB TODAY fins que ens vam adonar que allò era el que volíem fer: portar la contractació al mòbil, fer-la fàcil -tant per als candidats, com per als ocupadors-, i portar-la al sector pime, que en aquell moment només contractava off-line. Vam començar amb pocs recursos i poca experiència en el sector, però sempre amb la convicció que la nostra estratègia era única al mercat: aspirem a ser el servei on-line que esculli la gent jove per trobar la seva primera feina, però també volem seguir ajudant els nostres usuaris en la seva evolució fins a assolir el seu lloc ideal.”

  • Fracassa i venceràs

“JOB TODAY ha estat i és, sense cap mena de dubte, la millor experiència laboral de la meva vida. És impossible pensar a tirar la tovallola, perquè des que vaig començar no he parat ni un segon de treballar i cada dia ho faig amb més ganes. En tot negoci hi ha moments millors i pitjors, però la veritat és que el nostre producte ha rebut una gran acollida des del principi. Això sí, si pogués tornar enrere, probablement tractaria d’acabar la meva llicenciatura en Dret a distància -la vaig deixar quan em vaig mudar a Amsterdam-. La llei és molt útil en la vida dels negocis. I també invertiria més temps a treballar de més a prop amb els nostres equips de producte i tecnologia.”

  • Els gegants de Polina Montano

“En la meva llista d’inspiració personal hi ha gent com Reid Hoffmann (LinkedIn), Peter Thiel (PayPal) o Tony Hsieh (Zappos), entre d’altres. D’altra banda, recentment vaig llegir el llibre de Nadia Ghulam i Javier Diéguez, La primera estrella del vespre (Rosa dels Vents), una història veritablement inspiradora que mostra la determinació i el coratge de milions de dones. I, per descomptat, les meves filles són una font constant d’inspiració i motivació per mi.”

Enviar Comentari