Revista d'Anàlisi Plural

Barcelona ofereix 300 ajudes de 5.000 euros a les empreses per crear feina

0

Els negocis que vulguin optar a la subvenció hauran de tenir el centre de treball a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i no hauran d’estar afectats per processos de regulació d’ocupació. El termini per sol·licitar els ajuts finalitza el proper 20 de novembre

En el context actual, en què molts negocis han hagut d’abaixar la persiana i l’atur registrat a la ciutat ha superat les 90.000 persones, l’Ajuntament de Barcelona llança una línia d’ajuts directes per incentivar l’ocupació. Amb el nom de Crea Feina, i impulsat per Barcelona Activa, el programa està dotat amb 1,5 milions d’euros que permetran contractar 300 persones en situació d’atur.

Podran optar a la subvenció les empreses amb centre de treball a la ciutat i la seva àrea metropolitana que no estiguin afectades per processos de regulació d’ocupació i tinguin capacitat de creació d’ocupació. Cada negoci rebrà 5.000 euros per cada nou contracte que formalitzi fins a un màxim de 10 i sempre que aquests tinguin una durada mínima de sis mesos i siguin a jornada completa. L’altra condició per rebre aquest ajut és que els nous treballadors estiguin en situació d’atur i empadronats a la ciutat.

ABANS DE FINALS D’ANY
Des de l’Ajuntament asseguren que aquest paquet d’ajuts serà àgil i minimitzarà les traves burocràtiques, per la qual cosa es preveu que la resolució es farà abans de finals d’any. El tràmit de les sol·licituds es fa per via telemàtica a través del web barcelonactiva.cat/crea feina. El termini de sol·licituds finalitza el 20 de novembre.

La iniciativa Crea Feina Barcelona es promou des del Centre de Resposta Econòmica (CECORE) i es dirigeix a aquelles empreses que, un cop passat el moment més crític, preveuen poder reemprendre la contractació, però que si no compten amb un suport no ho podran dur a terme. Durant els darrers dos anys, programes similars de Barcelona Activa per estimular les contractacions van acollir 540 noves contractacions.

En el mateix sentit l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa altres programes com els microcrèdits BCrèdits de 12.500 euros, perquè microempreses i autònoms puguin tenir liquiditat en el moment present, o els plans estratègics de recuperació econòmica, anomenats Re-thinking, amb una consultoria personalitzada de la que ja s’han vist beneficiades gairebé 200 empreses, la meitat professionals autònoms.

”Gràcies a l’ajut que dóna Barcelona Activa vaig poder contractar una persona del barri”.
Lidia Orante – Propietaria Bar Tio Cuco

 

”Em sembla bé que administracions públiques donin aquesta ajuda per a empreses petites”.
Odkhuu Erdenebayar – Propietari restaurant Odkhuu’s Kitchen

 

Enviar Comentari